0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

‘GRČKI BOG POBEDE’: Ahila je Tetida kupala u reci Stig, a Printezisa su roditelji probacili kroz obruč (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.17 u 10:33

Košarka kao igra ne pamti da je imala junaka i čoveka koji je rešio više utakmica u poslednjoj sekundi od nezvaničnog grčkog ‘boga pobede’ Jorogosa Printezisa.

Sve je počelo davne 2012. godine u ‘Sinan Erden’ areni u Istanbulu kada se Olimpijakos iz ogromnog minusa vratio u finalu protiv moskovskog CSKA i pobedio ga poenima Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi. Svet je tada poludeo za Grkom, postao je košarkaški heroj planete. Sada pet godina kasnije na potpuno identičan način tri sekunde pre kraja presudio je Zvezdi, ali pre toga i Barseloni 2015. godine.

Zbog svega toga je 32-godišnji Jorgos Printezis postao grčki ‘bog pobede’ u poslednjoj sekundi, legenda Olimpijakosa. Zbog njega protivnik ne sme da spava, iako vodi nekoliko sekundi pre kraja sa dva poena razlike. Sve to Printezis može da reši u sekundi. Neki bi se našalili i rekli da je Tetida sina Ahila kupala u reci Stig i učinila ga neranjivim, a da su roditelji Jorgosa probacili kroz obruč i da sad da baci orman u poslednjoj sekundi on bi prošao kroz obruč.

(Izvor: YouTube/Eurohoops TV)

Danas su već mnogi uporedili poene Printezisa protiv Crvene zvezde sa onim legendarnim protiv CSKA iz Moskve. Francuzi bi rekli ‘deža vi’ ili na srpskom ‘već viđeno’:

Evo i kako je Jorgos Printezis presudio Barseloni i 2015. godine odveo Olimpijakos na fajnal-for Evrolige:

(Izvor: YouTube/basket24gr)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter