0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Neverovatno – Printezis ponovo presudio, Zvezdi tri seknude pre kraja (FOTO)

Objavljeno: 22.03.17 u 21:09

U bratskom derbiju 27. kola Evrlolige Olimpijakos je posle produžetka savladao Crvenu zvezdu 66:64 poenima tri sekunde pre kraja utakmice.

Od očaja do sjaja, pa do poraza u drami. Zvezdi je presudio ‘dželat’ mnogih ekipa Printezis, u svom stilu poenima tri sekenude pre kraja za 66:64. Tako je Olimpijakos ostao u borbi za prve dve pozicije pred Top 8 fazu, a Zvezdi borba za četvrtfinale sa Darušafakom i Anadolu Efesom.

Crvena zvezda je očajno počela utakmicu. Za 20 minuta igre ubacila je svega 17 poena, devet u prvoj četvrtini i osam u drugoj, što je bilo najslabije poluvreme crveno-belih ove sezone. Sa druge strane odbrana nije bila uopšte loša, jer je i Olimpijakos spušten na 30 poena, ali je na veliki odmor otišao sa više nego pristojnih ‘plus 13’ – 30:17.

FOTO: STARSPORT

Treća četvrtina je bila ‘luda’. Stigla je Crvena zvezda Olimpijakos na ‘minus četiri’ – 28:32, a onda su Grci serijom 7:0 poveli sa ‘plus 11’ – 39:28. Pred kraj treće deonice Crvena zvezda je otvorila ‘artiljerijsku paljbu’. Vezala je četa Dejana Radonjića tri trojke preko Guduruća, Simonovića i Dangubića, a uz još dva poena Simona stigla do prvog vođstva 42:41.

U poslednjem periodu Crvena zvezda je imala i 53:45, ali se raspucao Agravanis i sa deset poena doneo izjednačenje timu iz Pireja. Samo minut i 12 sekundi pre kraja Gudurić je pogodio trojku za vođstvo Crvene zvezde 58:55, ali je Printezis uzvratio istom merom 58:58 i otišlo se u produžetak.

FOTO: STARSPORT

U nastavku većina poena je postignuta sa linije penala. Presudio je poslednji napad na utakmici, to jest onaj pre njega kada je sudija Damir Javor (često ga Zvezda kritikovala) ‘oteo’ Zvezdi loptu, iako je igrač grčkog tima izbio istu iz ruku Gudurića. Prvo je pokazano da je lopta za srpskog šampiona, a posle gledanja snimka dodeljena je ‘mrtva lopta’, a ona je pripala Olimpijakosu. Na kraju tri sekunde pre kraja pogodio je ko drugi nego Printezis za pobedu tima iz Pireja 66:64.

Olimpijakos su do pobede vodili Papanikolau sa 17 poena, Agravanis sa 16 i Printezis sa 15 poena. Kod Crvene zvezde je Gudurić upisao 14 poena, a Dženkins 13 koševa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter