0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PROMENE ILI NE: Evo šta je Bartomeu rekao o budućnosti Evrolige!

Objavljeno: 19.03.17 u 13:30

Najelitnije evropsko takmičenje u budućnosti bi moglo da dodatno poveća broj učesnika ali to zavisi od mnogo faktora.

Kako je prvi čoveg Evrolige, Đordi Bartomeu, izjavio za Žalgiris TV u skorijoj budućnosti ne treba očekivati proširenje, ali u planovima je da se u dogledno vreme takmičenje proširi najpre na 18 a zatim možda i na 20 ekipa.

-U skorije vreme neće biti povećanja broja klubova, ali  radimo na tome da kroz neko vreme Evroligu ipak proširimo na 18  , pa potom i 20 klubova. Potrebno je povećati broj klubova ali dosta zavisi zavisi i od tržišta. To je naš sledeći zadatak.- rekao je Bartomeu.

Videćemo da li će u slučaju da dođe do proširenja na 20 klubova, možda i ABA liga moći da se nada još jednom dodatnom mestu, ali kako stvari za sada stoje još smo daleko od toga.

HotSport je nedavno već pisao da bi možda i od naredne godine mogla da se proširi na 18 klubova, s obzirom da francuski klubovi planiraju da se ponovo vrate pod njeno okrilje, ali sve je to još uvek u debeloj magli.

‘EKSPERIMENT USPEO’: Ipak, jedna zemlja i klub menjaju format Evrolige?

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter