0
Košarka

‘PAKAO’ EVROLIGE: Evo ko sa kim od Zvezdinih rivala igra do kraja ligaškog dela sezone (RASPORED)

Objavljeno: 18.03.17 u 10:25

Tek završeno 26. kolo Evrolige nije donelo ništa povoljno Zvezdi, jer su svi njeni rivali u borbi za Top 8 fazu pobedili svoje rivale i sad je ista meta isto odstojanje.

Verovali ili ne. Sve ekipe od četvrte do desete pozicije na tabeli Evrolige zabeležile su pobede u 26. kolu Evrolige, iako su neki timovi naspram sebe imali ekipe iz Top 4 kao što su Real Madrid i CSKA iz Moskve. Tako su se reči Dejana Radonjića i obistinile, pa je sada pitanje hoće li Zvezdi biti dovoljno i 16 pobeda da bi se plasirala u četvrtfinale. Da, sigurno hoće, ali samo ako savlada Darušafaku u poslednjem kolu u Istanbulu. U svim drugim varijantama crveno-belima niko ne garantuje mesto u Top 8 fazi Evrolige.

Naime, Darušafaka je sinoć pobedom nad Barselonom ostala na samo dve pobede manje od petoplasiranog Panatinaikosa, šestoplasirane Zvezde i sedmoplasirane Baskonije. Anadolu Efes je osmi sa pobedom više, a za vratom diše i Žalgiris koji bi sa desetog mesta mogao da zapreti iz senke. Čini se da je u ovom kolu upravo samo litvanska ekipa pobedila za Crvenu zvezdu, jer tim iz Kaunasa ima lošiji skor od Zvezde, šansu da zaobiđe Darušafaku, a na tom putu da saplete pojedine takmcace crveno-belih.

Ipak, za Zvezdu računica je jasna, potrebne su bar dve pobede i dva poraza Darušafake. Ipak, Turci nemaju tako težak raspored, te bi garant prolaska Crvene zvezde bili tri pobede, recimo dve kod kuće protiv Olimpijakosa i Uniksa i u gostima protiv Barselone. Od svih konkurenata srpskog šampiona najteži raspored ima Anadolu Efes, a najlakši čini se Baskonija. Procenite sami:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]RASPORED:

BASKONIJA (skor 15-11)

21. mart: Bamberg (G)

23. mart: Panatinaikos (D)

31. mart: Galatasaraj (G)

6. april: Žalgiris (D)

PANATINAIKOS (15-11)

21. mart: Armani (D)

23. mart: Baskonija (G)

31. mart: CSKA (D)

6. april: Makabi (G)

CRVENA ZVEZDA (15-11)

22. mart: Olimpijakos (D)

24. mart: Barselona (G)

31. mart: UniKS(D)

7. april: Darušafaka (G)

ANADOLU EFES (14-12)

21. mart: Žalgiris (G)

23. mart: Fenerbahče (D)

30. mart: Olimpijakos (D)

7. april: Real Madrid (G)

DARUŠAFAKA (13-13)

22. mart: CSKA (G)

24. mart: Galatasaraj (D)

30. mart: Bamberg (G)

7. april: Crvena zvezda (D)[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter