0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Barselona nije obradovala Zvezdu, Darušafaka i dalje u igri

Objavljeno: 17.03.17 u 19:35

U 26. kolu Evrolige Darušafaka je savladala Barselonu u Istanbulu 67:56 i tako najviše razočarala navijače Crvene zvezde, Baskonije i Anadolu Efesa.

Navijači Crvene zvezde su sa velikom pažnjom pratili meč iz Istanbula, jer je pobeda Barselone crveno-belima širom otvarala vrata Top 8 faze Evrolige. Ipak, Darušafaka se nije dala iznenaditi i savladala je Katalonce 67:56 i tako ostala u borbi za plasman među osam najboljih timova Starog kontinnenta.

Barselona je dobro otovrila meč i prvu četvrtinu rešila u svoju korist 13:11. Ipak, u drugom delu igre Darušafaka je razbila Katalonce. Razigrali su se Klajburn, Vonamejker i Harangodi koji su napunili koša Barse i drugu deonicu rešili u svoju korist 32:9. Barselona je tek u trećoj četvrtini zaigrala, dobila je sa 20:10, ali je bilo prekasno za povratak u meč. Darušafaka je poslednjih deset minuta čuvala stečenu prednost i zasluženo stigla do 13. pobede u sezoni koja je ostavlja u igri za Top 8 fazu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Klajburn sa 15 poena, Vilbekin je dodao 11, a Žižić deset poena. Kod Barselone istakao se Perperoglu sa 16 poena.

Darušafaka u sledećem kolu gostuje u Moskvi ekipi CSKA, dok Barselona igra ‘El Klasiko’ sa Real Madridom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter