Izgleda da Đordi Bartomeu polako, ali sigurno pobeđuje FIBA, ili nas čeka novi pravi ‘rat’ tokom leta u ‘vatrenom obračunu’ dve organizacije.

Povezane vesti

Italijani su rekli svoje. Oni hoće nazad u Evrokup. Posle njih istu odluku doneo je Košarkaški savez Turske. Dileme više nema, jedna od najvećih košarkaških sila se vraća pod okrilje EKA i komandu Đordija Bartomeua. To je za Eurohops obelodanio generalni kordinator turske košarke Omer Onan.

BUM: Bartomeu zabrinuo Delije, Grobarima doneo lepe vesti

– Darušafaka želi da igra Evroligu i sledeće sezone, ali je teško ako se ne bude proširilo takmičenje sa 16 na više klubova. Galatasaraj je ove sezone igrao Evroligu zato što je osvojio Evrokup, ali sledeće verovatno neće. Ostaće samo timovi sa višegodišnjim ugovorima poput Efesa i Fenerbahčea. Preostala dva tima imaju pravo da biraju. Savez se neće mešati, mogu da izaberu EKA ili FIBA. AKo Darušafaka nas pita da igra Evrokup mi im nećemo reći ‘ne’. Niko nije to uradio u Španiji, Litvaniji i Rusiji – rekao je Onan.

SOLOMONSKO REŠENJE: Italijani doneli odluku, mogu li KS Srbije i Partizan tako?

Crvena zvezda je kod nas ove sezone igrala u Evroligi, dok je Partizan napustio Evrokup i igrao u FIBA Ligi šampiona. Ugovor im je istekao sa ‘krovnom organizacijom’ i sada se postavlja pitanje hoće li naš savez dati Zvezdi i Partizanu da biraju, ako budu morali između EKA i FIBA?