3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

LEGENDA PARTIZANA VERUJE U CRVENO BELE: Nije nemoguće da Zvezdu i Real vidimo i u finalu Evrolige!

Objavljeno: 09.03.17 u 19:54

Legendarni Dražen Dalipagić ističe da je ekipi Dejana Radonjića za pozitivan rezultat u Madridu, neophodno da neutrališe najbolji napad Evrope.

Crvena zvezda će u petak u prestonici Španije pokušati da ponovi podvig iz Beograda i po drugi put ove sezone natera „kralja“ da im se pokloni. Ipak to će biti sve samo ne jednostavan zadatak.

Pred gostovanje crveno-belih u Madrridu, šanse srpskog šampiona je u intervjuu za list „Alo“ ocenio legendarni Dražen Dalipagić, koji je prvi Srbin koji je obukao dres „kraljevskog kluba“.

-Jesu Madriđani apsolutni favoriti, ali ni košarkaši Zvezde nisu papci! Beograđani trenutno igraju najbolje u Evropi i ako iko može da iznenadi Real, onda je to naš predstavnik. Svesni su svi u taboru crveno-belih da im je za novi podvig potrebno da slavnog domaćina svedu na 70 poena. Žargonski rečeno, moraće da uštroje najbolju napadačku ekipu Evrope. Ništa nije nemoguće, pa čak ni to da u finalu fajnal fora vidimo baš ova dva tima -, istakao je Dalipagić u razgovoru za „Alo“.

Popularni Praja je igrač koji je mnogim košarkašima sa područja bivše Jugoslavije utabao put ka dresu Reala a period proveden u Madridu ističe kao jedan od najlepših u karijeri.

-Dugo sam nosio dres Partizana, prelepo mi je bilo u Veneciji i u Udinama, ali merak je bio igrati u velikom Realu. Tako je i sadašnjim generacijama. To je klub koji je oduvek želeo najveće igrače u svojim redovima. Decenijama su im na klupi sedeli španski stručnjaci, ali su i oni morali da dovedu srpske trenere, poput Željka Obradovića i Božidara Maljkovića. Poziv Reala se ne odbija, to priznanje dobijaju samo najbolji. Kroz taj klub su prošle mnoge legende evropske i svetske košarke i igrači Zvezde će imati posebnu inspiraciju. Skinuti skalp Realu, posebno u Madridu, ne dešava se tako često i baš to može dodatno da utiče na Beograđane. Želim im svu sreću.- rekao je Dalipagić.

On ističe da se, iako je Partizanovac, ne stidi što je tokom svoje poslednje sezone u karijeri nosio dres najvećeg rivala a to je kako kaže učinio zbog velikog prijatelja.

-Kao rođeni Mostarac, ja sam, zapravo, navijač Veleža. U tom klubu, na stadionu koji je bio svega stotinak metara od moje kuće, trenirao sam fudbal. Košarkom sam počeo da se bavim tek kao 19-godišnjak. Partizan sam zavoleo igrajući za njega čitavu deceniju, ali nisam imao problem da na kraju karijere, u 39. godini, odigram jednu sezonu u Crvenoj zvezdi. Ta moja odluka nije bila vezana za novac, već za prijateljstvo sa tadašnjim trenerom Mokom Slavnićem. Dakle, ni danas nemam problem da kažem da bi mi bilo draže da pobedi Crvena zvezda, a ne Real.- zaključio je Praja.

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Svi maniri velikog gospodina i velikog sportiste,koji nije opterecen bilo kakvim bolesnim spekulacijama niti manipulacijam…..bravo jos jednom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter