8
Košarka

FOTO: YouTube

JUGONOSTALGIČARI SIGURNO PATE: Da li bi se današnja selekcija SFR Jugoslavije ‘tukla’ sa ‘drim timom’? (ANKETA)

Objavljeno: 06.03.17 u 14:55

Ako se za neki sport može reći da je ‘broj jedan’ u svim bivšim zemljama SFRJ onda je to košarka, a mnogi se pitaju gde bi nam danas bila granica da se bivša država nije raspala.

Često smo čitali tekstove kakav bi to fudbalski tim bio sa Modrićem, Džekom, Ivanovićem, Pjanićem, Rakitićem, Kovačićem, Handanovićem i drugima. Čini se da to nije ni približno kakva bi to košarkaška sila bila, ‘drim-tim’ bi bez sumnje imao rivala po meri, nekoga ko može da ih pobedi.

To bi bio ‘balkanski drim-tim’, a ono što je još zanimljivije veoma mlada ekipa sa velikim brojem NBA igrača i evropskih zvezda. Iz NBA lige za selekciju Jugoslavije konkurisali bi Bojan Bogdanović (Vašington), Damjan Rudež (Orlando), Mario Hezonja (Orlando), Jusuf Nurkić (Portland), Mirza Teletović (Milvoki), Nemanja Bjelica (Minesota), Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (Detroit), Nikola Vučević (Orlando), Dario Šarić Filadelfija), Nikola Peković (Minesota), Goran Dragić (Majami), Ivica Zubac (LA Lejkers) i Dragan Bender (Finiks). Takođe, tu su i evropske zvezde poput najboljeg igrača ‘Starog kontinenta’ Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Luke Dončića, Ante Tomića i Ante Žižića. Izaberit najboljih 12 i slobodno izazovite Amere…

HotSport je pokušao da izabere prvu petorku sa izmenama i selektorom, a današnja Jugoslavija bi izgledala ovako:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Plej – Miloš Teodosić
Bek – Bogdan Bogdanović
Krilo – Bojan Bogdanović
Kr. centar – Nikola Jokić
Centar: Nikola Vučević

Na klupi: Goran Dragić, Mirza Teletović, Dario Šarić, Nemanja Bjelica, Mario Hezonja, Jusuf Nurkić i Luka Dončić.

Selektor: Željko Obradovič.

[/stextbox]

Da li bi HotSport reprezentacija bivše Jugosalvije mogla da savlada današnji drim-tim?
Loading ... Loading ...

 

0
0

8 Komentara

  1. Pa Mirotic bi u toj situaciji sigurno igrao za Sfrj. Anta Tomica niko ne pominje ni na sirem sipsku mislim da ima kvalitet . mislim da je tim pocetkom i sredinom devedesetih bio bolji mada je i danasnji kvalitetan veoma. Na ovom spisku povreda Pekovica i pad forme Teletovica i nezrelost Doncica su problem ako se gleda bas ovaj momenat. Mada za dominaciju evropom vise nego mocan tim i za zestoko klanje sa amerikancima. Dobro bi bilo

    0
    0
    Odgovori
    • Mirotic igra za Spaniju a umesto koga Dubljevic…ima previse dobrih igraca i svako moze reci da je neko neopravdano izostavljen.Sve u sveemu,imali bi cime da odgovorimo Amerima i da ih mozda i dobijemo.

      0
      0
      Odgovori
  2. Gluplji tekst nikada nisam procitao na HS.Sta ce nama bilo ko kad sve okolne zemlje da skupe najbolje opet bi bili brutalno tuceni.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ako ste vec ubacili Rudeza na siri spisak, onda ste trebali i Vujacica, isto tako vazi i za Tomica i Kuzmica…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter