Trener Partizana Aleksandar Džikić vraća se na klupu posle oporavka od bolesti i najvljuje jednu tešku utakmicu. Birčević poziva navijače u pomoć.

Povezane vesti

Ekipa iz Novog mesta nalazi se na poslednjoj poziciji na tabeli te im je meč u „Pioniru“ od krucijalnog značaja za opstanak u regionalnom takmičenju. Nema sumnje da će Slovenački predstavnik dati sve od sebe da trijumfuje na ovom gostovanju ali tu se ipak najviše pita Partizan, koji se nalazi u poteri za drugim mestom na tabeli.

Trener ekipe Partizana Aleksandar Džikić ističe specifičnost momenta u kojem se njegova ekipa trenutno nalazi, te da je prethodna nedelje prvenstveno iskorišćena za regenerisanje igrača nakon iscrpljujućeg ritma.

-Trenirali smo bez kontakta. Svi. Bolesni i povređeni u manjem obimu i sa manjim intenzitetom. Moramo da se osvežimo posle napornog i zahtevnog perioda- rekao je Džikić.

Strateg crno-belih svestan je u kakvoj se situaciji nalazi njihov nredni protivnik i s toga očekuje njihov jak otpor.

-Spremamo se za Krku, znamo da će doći maksimalno motivisani, sa novim trenerom. Imaju jasne ambicije da ponovo osvoje njihovo prvenstvo, U potrazi su za novim igračem, dakle postoje naznake da će odigrati sa idejom da im to bude na neki način prekretnica sezone.- rekao je Džikić.

Sličnog razmišljanja je i najkorisniji igrač ABA lige za protekli mesec, Stefan Birčević, koji poziva publiku da dođe u što većem broju i pomogne ekipe na putu ka pobedi.

-Krka nam dolazi u trenutku koji je iz različitih razloga nezgodan i za nas i za njih. Siguran sam da će biti silno motivisani, na šta mi bez obzira na to ko bude spreman da igra, moramo odgovoriti još jače. Nadam se i da će navijači doći u velikom broju da nam daju vetar u leđa.- rekao je Birčević.

Utakmica sa Krkom biće i poslednji meč crno-belih nadomaćem parketu u regularnom delu regionalne lige. Ovaj susret je na programu u nedelju od 17h, a ulaznice će moći da se nabave od 14h, na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“.