0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Nije bilo prijatno, računali smo na Jovića, a pred meč nam je rečeno da ne može da igra (FOTO)

Objavljeno: 02.03.17 u 21:50

Crveno-beli su danas u punoj dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ savladali Bamberg i učinili krupan korak ka narednoj fazi Evrolige.
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa nije bila u prijatnoj situaciji pred današnju utakmicu protiv Bamberga i da je zbog toga tom pobedom najzadovoljniji od početka Evrolige.

– Nije bilo prijatno, Jović je pred samu utakmicu prijavio da ne može, a računali smo da će biti od pomoći. Morali smo da uradimo mnogo toga da bismo pobedili i zbog toga sam ovom pobedom najzadovoljniji od početka Evrolige, jer smo uspeli, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je pobedila 14. put u Evroligi ove sezone, pošto je u 24. kolu savladala Bamberg u Beogradu sa 74:60.

Dejan Radonjić je kazao da je utakmica bila „izuzetno teška“.

– Igrali smo dobro, sjajno u oba pravca prvih 25 minuta. Ali, nastupio je period u kom nismo odbrambeno i napadački bili u stanju da nastavimo, što je Bamberg iskoristio da smanji razliku. Ali, uspeli smo da ostvarimo važnu pobedu za nas, kazao je trener crveno-belih.

Radonjić je naveo da se nada plasmanu medju osam najboljih ekipa Evrolige, ali da će u svakom slučaju biti veoma teško.

zvezda-bamberg-9127

– Daćemo sve od sebe, imamo želju, ali i naši protivnici to žele da urade, a oni nisu takvog kvaliteta i ulaganja da ne mogu da ostvare dovoljan broj pobeda. Smatram da mogu. Konkurenti su pred početak imali ambicije da udju u osam, ali i veće. Imaju i oni svoje računice, dodao je on.

Strateg crveno-belih je pozvao na „malo racionalnosti“.

– U odnosu na igre koje smo pokazali, razumljivo je da se analizira po principu da ćemo to ostvariti. Ali, treba malo racionalnosti. Znamo šta smo do sada uradili, kako smo krenuli i daćemo sve od sebe da uradimo što je moguće više i bio bih veoma zadovoljan da se nadjemo medju osam, rekao je Radonjić.

Po njegovim rečima, Zvezdini glavni konkurenti Darušafaka, Efes i Baskonija imaju kvalitet da završe ispred nje.

– Bilo je zanimljivo kada se mislilo da će sa 14 pobeda da se uđe u osam. Međutim, sada sasvim realno ne može ni sa 16. Darušafaka može da dobije pet utakmica do kraja, ili Baskonija ili Efes. U krugovima smo loši i ne bi bilo preveliko iznenadjenje da budemo u krugu, iako bismo bili prezadovoljni sa 16 pobeda. Kvalitetom igre i onim što smo pokazali, treba da se nadamo. Ali, moramo da nalazimo rešenja jer ovaj sistem takmičenja troši igrače, ima mnogo problema, izjavio je Radonjić.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Real Madridu u petak, 9. marta od 21.00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter