1
Košarka

NIKOLA JOKIĆ OBJASNIO AMERIMA: U mojoj porodici košarka se obožava, prespavao sam svoj draft!

Objavljeno: 24.02.17 u 17:00

Srpski reprezentativac dao je jedan vrlo zanimljiv intervu za kompaniju Najk, koja je jedan od njegovih mnogobrojnih spozora.

Nikola Jookić je u ovom intervjuu za američog giganta na polju sportske opreme, izneo svoju celokupnu životnu priču, od cucle pa do dominacije u najjačoj ligi sveta.

Kako on kaže, košarka se u njegovom domu oduvek pratila sa posebnom pažnjom i zauzumala posebno mesto, pa ne čudi što je pošao košarkaškim putem.

-Moja porodica obožava košarku. Imali smo obruč u dvosobnom stanu i igrali smo košarku na terenu koji je bio blizu. Čak i kao beba sam sa sve cuclom posmatrao braću kako igraju. I to je trajalo satima.- rekao je Jokić.

On navodi da je prve košarkaške korake načinio sa svojom braćom, koja su mu prenela ljubav prema ovom sportu.

-Moja braća su 11 i 13 godina starija od mene. Uvek su me dobro namučili, posebno kada sam bio dovoljno star da mogu da igram košarku sa njima.- rekao je mladi Somborac.

Naravno pored košakre poznato je da Jokić gaji i veliku ljubav prema konjima i konjičkim trkama.

-Voleo sam košarku, ali bilo je dobro ponekad malo se odvojiti od nje i otići na trke konja. Voleo sam konje, želeo sam da budem konjušar.

On je istakao da je izuzetno mrzeo svoje prve treninge, ali i otkrio otkud kod njega toliki dar u kreirenju napada, gde je često i vodeći asistent svog tima.

-Bio sam pomalo nizak i debeljuškast tada, ali me je moj otac, koji je veliki zaljubljenik u ovu igru, naterao na to. Zbog moje visine rečenomi je da igram plejmejkera što mi sada dosta pomaže u asistencijama.-kazao je Jokić.

On je istakao da je trener u njemu odmah zapazio skriveni talenat i da je prošlo malo vremena od debija u junuiorkoj ligi do nastupa za seniore.

-Trener me je voleo. Stalno mi je govorio da nastavim da treniram. Počeo sam da igram u juniorskoj lgii. Mega me je videli i želela je da ostanemo u kontaktu. Pola sezone kasnije, pitali su me da im se priključim.-

Američke novinare je posebno iznenadio podatak da je srpski centar prespavao svoj draft, za razliku od mnogih koji sa velikom nervozom i nestrpljenjem očekuju hoće li biti izabrani.

-Brat me je pozvao i to mi je rekao. Mislio sam da je san i nastavio sam da sanjam.Potom se sve promenilo. Sve…- zaključio je Jokić.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter