7
AdmiralBet ABA Liga

DRAGAN TODORIĆ: Liga šampiona ili Evrokup? Mi smo svoje odužili!

Objavljeno: 23.02.17 u 17:34

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić govorio je o tome u kom će takmičenju igrati crno-beli sledeće sezone.

On je u izjavi za Sport klub istakao da je Partizan porazom protiv PAOK-a završio obaveze prema FIBA Ligi šampiona, a gde će klub igrati sledeće sezone u Evropi još uvek se ne zna.

– Ima dobrih ekipa, ali evidentno je da postoji disbalans u kvalitetu. Na osnovu rivala u našoj grupi kvalitet je bio na zadovoljavajućem nivou. Budućnost ovog takmičenja? Stvarno ne znam. Čitam da francuski i italijanski klubovi žele da se vrate u Evrokup. Mi smo igrali FIBA LŠ iz poznatih razloga, da se ne vraćam na nešto što se dešavalo pre šest, sedam meseci. Mi smo, koliko znam, plasmanom u ABA ligi već obezbedili mesto u Evrokupu. Sa FIBA smo potpisali jednogodišnji ugovor i nemamo više nikakve obaveze prema njima. Kakva će biti politika saveza, da li će se FIBA i ULEB nešto dogovoriti, u ovom trenutku teško je predvideti – rekao je Dragan Todorić.

Po dogovoru ABA lige sledeće sezone će iz ovog takmičenja u Evropu ići četiri kluba, prvak u Evroligu, drugi, treći i četvrti u Evrokup. Evropu sledeće sezone igraju Crvena zvezda, Cedevita, Partizan i Budućnost. Naravno, biće sigurno timova u FIBA Ligi šampiona, ako ona uopšte bude postojala.

0
0

7 Komentara

    • Ne znam da li shvataš propozicije ( to su pravila prim.aut.), ali da biste igrali EL, morate biti prvi (1.)…
      Hahahahaha Držite se vi Kupa Zorice Brunclik. Vidite da ni njemu niste dorasli…

      0
      0
      Odgovori
      • „NE“ ti shvatas ANONIMNI sa nickom dostojnim „VELICINE“ NOVOOSNOVANOG KK ZA KOJI NAVIJAS .!. XXAAXXAA .!.

        0
        0
        Odgovori
        • Pa ne mogu svi da budu duhoviti kao ti!!! Stvar je shto si duhovit i interesantan i mnooooogo se lozish, brate mili!!! Jedini problem je shto pogreshno ispoljavash traume i patnju, za to postoje medikamenti! Pogreshno je lechiti se samo humorom!!!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter