0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: FMP bolji od MZT-a za desetu pobedu u sezoni (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.17 u 22:09

Košarkaši tima iz Železnika savladali su goste iz Makedonije u okviru 23. kola ABA lige – 101:82.

Sam početak meča doneo je i jedan od najatraktivnijih poteza sezone. Gosti su poveli sa 2:0, kada je Dejan Davidovac, početkom drugog minuta utakmice, dobio loptu, a potom zakucao na način kog se ne bi postideli ni košarkaši NBA liga. A ko zna, možda ih ovakve stvari nateraju da budu malo originalniji, uzevši u obzir kvalitet – tačnije, nedostatak istog – na proteklom ol-star vikendu i takmičenju u zakucavanjima.

FMP je prvu četvrtinu dobio 20:18, nakon čega je usledio period „koš-za-koš“, nijedna ekipa nije uspela da se ozbiljnije odlepi, sve do finišta drugog perioda, kada je tim iz Železnika stigao do šest poena viška, sa sedam je FMP otišao na odmor, da bi već sredinom trećeg perioda rezultat glasio 55:39.

„Panteri“ su do kraja kontrolisali meč, i stigli bez većih problema do trijumfa od 19 poena razlike.

Najefikasniji je bio Ajzea Ostin sa 20 poena, Apić je ubacio tri manje, dok su Ljubičić i Apić dodali 15, odnosno 12.

Sa druge strane, Skot je sa 26 bio bolji od ostalih u MZT-u, ali sem Drenovca (14) i Klofa (12) nije imao rapsoloženih saigrača.

FMP-u je ovo 10. pobeda u sezoni, i njom su verovatno obezbedili opstanak, dok je MZT sa dve pobede manje još uvek ugrožen, pošto ima tek trijumf više od poslednjeplasiranog Zadra. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter