3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Crvena zvezda sa ‘pola snage’ protiv ‘Cibosa’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.17 u 18:45

Crveno-beli su slavili u regionalnom takmičenju prvi put nakon prekida duge serije.
Rezultatom 69:56 je Crvena zvezda u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ porazila ekipu Cibone.

Luka Žorić je poenima otvorio ovaj meč, ali je domaćin ubrzo došao do prednosti koja je rasla u kontinuitetu. Cibona je uspela da uhvati priključak nakon nekoliko grešaka Zvezde i izgubljenih lopti. Ubrzo nakon toga, aktuelni šampion serijom poena dolazi do dvocifrene razlike, ali senku na to baca povreda Milka Bjelice koji je napustio parket dvorane.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Svojom prvom trojkom na meču na startu drugog kvartala je Volters odveo Zvezdu na plus 14, gosti su već tada osetili kako im meč klizi niz ruke. Nebojša Joksimović je prekinuo seriju od 14:0 Zvezde, da bi Žorić dodatno smanjio razliku, ali je ipak rezultat poluvremena bio 40:29.

Košarkaši Dejana Radonjića su maksimalno ozbiljno ušli i u drugo poluvreme, pogotkom izvan linije 6,75 je Gudurić doneo prednost od čak plus 16. Sredinom treće deonice nakon trojke Luke Mitrovića dvoranom ‘Aleksandar Nikolić’ se zaorila pesma podrške kapitenu – ‘jedan je Luka kapiten’, te je u naletu Mitrović odmah nakon toga upisao i asistenciju za trojku Branka Lazića. ‘Cibosi’ uspevaju nekako da se konsoliduju pa serijom poena smanjuju na minus od 11 razlike, a Dejan Radonjić je prinuđen da zatraži tajm-aut.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Početkom završne četvrtine Gospić uspeva da se izbori sa Kuzmićem u reketu i donese važne poene Ciboni, koji su smanjili zaostatak na sedam poena. Igra se rasplamsala, a tandem Dženkins – Mitrović ponovo odvodi crveno-bele na razliku od dve cifre. Borbenost Lazića i Rejnoldsa je prerasla u obračun, te je Srbinu dosuđen nesportski faul. Čovek koji je mogao da povrati ‘vukove’ u ovaj meč, Gospić, pravi uzastopne lične greške što sa penala kažnjava Kuzmić. Majstorskim pogotkom Gudurić obezbeđuje mirnu završnicu za Zvezdu, iako se u prvi mah činilo da iz trka nije nagazio na liniju 6,75. U poslednjoj četvrtini je Cibona ubacila samo 10 poena, tako da ipak nije ozbiljnije ugrozila novi trijumf Beograđana.

ОDAKLE MU SNAGA: Borbenost Branka Lazića kakvu do sada niste videli (VIDEO) (FOTO)

U Zvezdi su najbolji sa po 12 poena bili Ognjen Kuzmić i Luka Mitrović, dok je Nejt Volters dodao 11. Na drugoj strani su Gospić i Marineli imali po devet.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
0
0

3 Komentara

  1. Nazalost,totalno van forme,kad je bitka za prvi trofej ove sezone.Januarski nehumani ritam je naplatio svoje,kako u vidu povreda,tako i u vidu premora i pada forme.Ipak,kup se mora osvojiti,po svaku cenu.Prosle godine je prepusten Megi i to je bio dovoljan luksuz,za naredne 5 godine.Karpos je nebitan,to mozemo i izgubiti ali kup se mora pod obavezno osvojiti,kako bi forma ponovo krenula uzlaznom putanjom.

    0
    0
    Odgovori
  2. Najvažnija je pobeda u jednoj veoma ružnoj utakmici. Bitno je i da se Jović odmorio, kao i sasvim solidna izdanja Mitrovića, Dobrića i donekle Voltersa. Veoma loše je ako se Bjelica ozbiljnije povredio, jer je ipak bitan za rotaciju. Zabrinjavajuća su veoma loša izdanja Simonovića i Dženkinsa, a o Tompsonu ne znam šta da mislim…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter