6
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NESVAKIDAŠNJE, VELIKI ‘GROBAR’ HVALI: Budućnost srpske košarke je u rukama Zvezde, Radonjić je zaslužio nagradu najboljeg trenera Evrolige (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.17 u 09:24

Bivši košarkaš Partizana je na SOS kanalu imao dosta reči hvale za Crvenu zvezdu.
Gostujući u emisiji ‘Zona press’, Goran Grbović se osvrnuo i na sinoćnju utakmicu i poraz Crvene zvezde od Reala, treći u nizu u svim takmičenjima.

– Šta je problem sa Crvenom zvezdom, oni zbog sistema igrača i onoga što oni znaju i mogu, sve je slično. Počev od Jovića, preko Gudurića, Lazića, završivši sa Simonovićem, što se odbrane tiče. Što Dule Vujošević kaže, imaju specijalce, sem Lazića, koji mogu u odbrani da se menjaju i da sačuvaju najboljeg igrača Evrolige. Zvezda ima bar trojicu takvih. I on neće dati šest poena, otpočeo je Grbović.

Tema je naravno bila i odbrana crveno-belih za koju je, kako popularni Grba tvrdi, recept našao Partizan koji je zbog toga i trijumfovao u derbiju.

– Partizan je dobio isto onako kako i Žalgiris, ubrzao je igru. Slomio taj zid odbrane i Zvezda više nije imala šta tu da traži. I Željko Obradović i Itudis su potcenili Radonjića, jedina inovacija koju je Radonjić od svih trenera u Evropi uveo jeste igra sa četiri krilna igrača. Željko ništa nije promenio, a Itudis je sa onom dramom samo bleda senka Obradovića, dodao je bivši reprezentativac.

Što se komplimenata tiče, nekadašnji košarkaš Partizana ih nije štedeo prema strategu ‘večitog rivala’. Radonjića je izdvojio kao jedinog trenera u Evropi koji je uneo nešto novo u najjače takmičenje ‘starog kontinenta’.

– Radonjić je sa svojim radom u Evroligi zaslužio da bude najbolji trener sezone. Drugi imaju mnogo kvalitetnije ekipe, Perasović je dobro rekao, nemaju veći budžet od Zvezde ali imaju bolji tim, bolje Amerikance. Okosnica Dejana Radonjića su domaći igrači koji su povratnici! Bjelica nije mogao da nađe angažman u Evropi, možda je mogao i Erceg da se vrati, Simonović se vratio jer mu nije išlo u Ortezu, Dženkins se vratio, tamo je davao dva poena, ovde cveta. Sutra kad ga odvedu u Makabi opet će ubacivati po dva poena, kazao je Goran Grbović.

Grbović je govorio i o budućnosti srpske košarke i domaćih košarkaša, kao i o radu Miška Ražnatovića u Megi.

– Budućnost srpske košarke je u rukama Zvezde, ta gospoda imaju odgovornost jer ima sve košarkaške resurse u svojim rukama, Partizan ih nema. Mega Vizura dovodi strance… Meni kada kažu Miško ima talentovane strance, Luvavu, ‘Vuvavu’, ne znam ni kako se zove, to mene uopšte ne zanima. Dovodi talentovane klince od po 14 godina, neka ih razvijaju tamo gde treba to da rade. Mene interesuju samo naši klinci, Srbi, Crnogorci, oni koji dolaze sa našeg govornog područja, zaključio je nekadašnji košarkaš.

(Izvor: YouTube/Poznavalac)

0
0

6 Komentara

  1. Pazi ga glodar,poceo da pise malim slovima,garant je bio u vecernjoj skoli,pa su mu tamo rekli,da nije lepo da pise velikim slovima. Budzet? Nemamo ogroman,nego enorman budzet,i,sta cemo sad?Pa skoro ste se zahvalili Premijeru na pomoci,a ovamo pljujete.Nego,sta je bilo ono,tipa Kk Igokea Partizan?Bese,neka fuzija,ili kako se tada zvalo,“saradnja“… Cast,i postovanje,pravim navijacima oba tabora,prvi sam cestitao Grobarima na pobedi,e sad za ove syber navijace Avangarde,pa vi niste rodjaci rentirani,vec rodjeni Franjevci. A osnovani smo pre vas,kada ste uzimali igrace jos tada,da ne bi CzV pobedjivala stalno neki tamo vojni klub,í osvajala zaredom 12titula u muskoj,15 u zenskoj . Kasnije ste bili bolji,sto u SRJ,ABA.EL,.za to-postovanje,ipak ste Srpski klub,e sada,sto pojedincima je mrznja veca,i vise vole i raduju se nasim porazima,nego svojim pobedama,to se braco zove-bolest. Pozdrav braci Zvezdasima s KiM .

    0
    0
    Odgovori
  2. Petre sine,ti i tebi slicna marva ste vec u stali i prepuna je,nema vise mesta a ti „Anonymous“ si bas zabagovao zestoko,ne znam koji si clanak citao a li si promasio temu skroz.U svakom slucaju evidentno je da obojica kao vecina vasih istomisljenika pratite kosarku zadnje dve godine i o njoj pojma nemate.Za vas je kosarka Nebojsa Covic i ono sto on olicava,manite se citanja clanaka i intervjua sa Duletom,Grbom,Danilovicem,Djordjevicem…oni su legende i mnogo znaju o kosarci za razliku od vaseg gurua,vi to ne razumete.Citajte i komentarisite intervjue vaseg Smigola,pudlice…bavite se kinologijom,niste za basket,to je sport za pametne…

    0
    0
    Odgovori
  3. Naravno da je u ‘rukama’ zVEZDE, ove trenutne, posto su KKP sveli tj. hoce da nas dokrajce i ugase, a sto se nece desiti iz prostog razloga, KKP ima svoje originalne, nepotkupljive, najbolje svetske i bezkompromisne navijace-GROBARE, IME, GRB, i velike igracke LEGENDE KK koji su UVEK tu, uz nas, bez obzira sta neko mislio. Radonjic je samo imao tu ‘srecu’ da mu ekipa solidnih pojedinaca ostane 3-4 godine na okupu sa 2-3 izmene/odlaska/dolasaka, ali okosnica je tu i sto imaju IZNENADJUJUCE OGROMAN BUDZET, s’obzirom da su pre 4 godine osnovani tj. izmutirani na zVEZDINOJ humki i sto su fudbalski huligani izrentirani od strane ‘osnivaca’ dosli da bodre ovaj kk frankenstajn (sto Grobari nikada ne bi ucinili, npr. Mega/KKP), a i zbog najvaznije ‘stvari’ kao sto je OPROST 17,5 miliona evra duga i uz pomoc malih ‘organa’ dobijaju SVE, a PARTIZAN-NE I OPET IM NISTA NE VREDI, RAZBIJAMO IH OPET I OPET I OPET DO KONACNOG-PONOVNOG GASENJA. Sto se Mege tice, Misko ima SVE, ALI ONO sto cini draz i jedinu pravu vrednost i SRZ kosarkaske igre-NAVIJACE-TO NEMA, coki se prvi setio kako da FMP dobije preko noci ‘armiju crvenih narikaca’, sto Misku nece poci za rukom, posto Grobari nisu izrentirani PANTERI .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Stari bag vecine grobara problem sa identitetom a u tekstu neizostavno aaaaaa ovaj kako se zove itd.Mi navijaci najaci smo i ostale gluposti koje nemaju veze sa sportom gospodo na kosovo pa tamo izvodite teroristicke napade u ime srpstva a ne da pljujete sve srpsko i da pravite nerede na svakoj utakmici kao u zaru navijanja.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter