0
Košarka

NAJPROTRAĆENIJI TALENAT NBA: Nikola, nemoj kao ja – budi pametan i postani jedan od najboljih svih vremena (FOTO)

Objavljeno: 10.02.17 u 10:48

Ovaj čovek je iskusio čari NBA lige, ali u njoj nije pokazao sav svoj talenat.
Darko Miličić je 2003. godine izabran kao drugi pik na draftu od strane Detroita i dosta je obećavao.

Ali, iako je osvojio NBA prsten, igrači ga ne pamte po igrama, već po protraćenom vremenu u Americi i nikada dokazanom talentu koji je mogao da unovči ‘preko bare’.

– Džonija gledam na televiziji i u novinama kada napravi nešto veliko. Dugo nisam video igrača koji je toliko dobar u svim segmentima igre. Nisam ga dugo video uživo, ali kada ga gledam na televiziji. Asistencije, pregled igre, šut… Sjajno je šta radi. Znajući njegova dva burazera, koji su veoma snažni fizički, uveren sam da Nikola ima tu snagu, kazao je Miličić za Informer.

Darko Miličić, Detroit

Nakon dve sezone u Hemofarmu, Miličić je otišao u NBA gde je nastupao za Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i pomenuti Detroit, uglavnom epizodno.

– Nikome ne želim da mu se desi ono što se meni desilo. Nikoli se sve potrefilo, odlična ekipa, dobar trener, koji mnogo očekuje od njega. Trenutno ne vidim Nikoline granice, može da bude najbolji srpski košarkaš koji je ikad igrao u NBA. Možda, ali kažem možda, malo me brine taj ritam utakmica, pošto je NBA zahtevna, nije zajebancija i moraš da budeš robot Tu ima 82 utakmice, plus plej-of, može da bude i više od 100 utakmica u sezoni, dodao je bivši košarkaš.

Stariji kolega je posavetovao reprezentativnog centra da ne ide njegovim stopama, ukoliko bude pametan, Jokić može da postane najbolji srpski igrač svih vremena u NBA, tvrdi Miličić.

– Pričam i sinu da ga ponašanje kao moje neće nigde odvesti. Celog života sam ispravljao krive Drine. Obzirom na to da sam bio drugi pik na draftu u karijeri nisam postigao ništa. Bilo je situacija i okruženje gde nisam hteo da igram, ali i onih gde sam hteo i odigrao sam dobro. Nikola je pametan dečko, verujem da neće zajebati i da će tek igrati fenomenalno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter