1
Košarka

FOTO: STARSPORT

NBA: Umor odradio svoje, Jokić ‘samo’ 11 poena, Bjelici raste minutaža, Bobi je uopšte nema (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.17 u 09:10

Prethodne večeri, zanimljivo, svi timovi srpskih košarkaša u NBA ligi našli su se na parketu, ali se nisu preterano proslavili.

Konačno je neko uspeo da zaustavi srpskog ‘Džolera’, Nikolu Jokića – umor je bio njegova najveća prepreka u utakmici protiv San Antonija. Denver je poražen rezultatom 121:97, a Jokić je postigao 11 poena, imao ‘svega’ dva skoka i jednu asistenciju.

Minutaža mu je bila limitirana usled problema sa ličnim greškama, ali i manjka svežine posle prvog tripl-dabla u NBA karijeri i potpunog pražnjenja samo veče pre u meču sa Milvoki Baksima.

Prva zvezda ove utakmcie bio je trener Sparsa Greg Popovič koji je postao rekorder NBA lige po broju pobeda, pošto je na večnoj listi prestigao Džerija Slouna iz Juta Džeza. Novi rekord iznosi 1128 pobeda.

Najefikasniji na utakmici bio je Marej iz redova Nagetsa sa 20 poena, dok je kod San Antonija Lenard ubacio 19, a Parker, Đinobili i Simons po 18 poena.

(Izvor: youtube / NBA Conference)

Boban Marjanović noćas ponovo nije igrao u porazu njegovog Detroita od Indijane rezultatom 105:84. Najviše razloga za zadovoljstvo imao je Nemanja Bjelica, iako je i njegova Minesota izgubila od Memfisa sa 107:99.

Srpski ‘profesor’ je odigrao zapaženiju rolu nego inače sa 14 minuta na parketu i sedam poena uz četiri skoka i dve asistencije. Jedini nije doživeo ubedljiv poraz i reklo bi se da postaje sve konstantniji u timu ‘vukova’.

Najbolji na ovom susretu bio je Grin koji je predvodio Grizlise sa 29 poena, dok je u redovima Minesote Karl Entoni Tauns bio odličan sa 27 poena i 16 skokova.

(Izvor: youtube / NBA Recap)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Atlanta – Orlando 113:86
Indijana – Detroit 105:84
Vašington – Nju Orleans 105:91
Majami – Filadelfija 125:102
Njujork – Klivlend 104:111
Minesota – Memfis 99:107
Feniks – Milvoki 112:137
San Antonio – Denver 121:97
Juta – Šarlot 105:98
Sakramento – Golden Stejt 109:106 (posle produžetka)

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

  1. San Antonio igra najbolju odbranu i najpametniju kosarku, tako da je Denver bio totalni autsajder u ovom mecu… Jokic je dobar i ja verujem da ce biti sve bolji i bolji bolji ako ga povrede zaobidju, malo me nervirate tim izjavama, toliko ga uzdizete kao da je Karim Abdul Dzabar… isto tako kako ga uzdizete, posle par losih utakmica ce te ga spustati i prozivati, kao sto radite sa svim sportistima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter