Čak 16 godina posle utakmica Partizana i Asvela, francuski košarkaš Amare Si pamti ludnicu koju su tada priredili popularni ‘Grobari’.

[yuzo_related]

Francuski košarkaš Amare Si sada nastupa za Monako, ali je do njega stigao kroz 16 godina dugu profesionalnu karijeru koju je počeo u dresu Asvela.

I ‘vatreno krštenje’ u prvoj sezoni imao je na ‘vrelom’ terenu tadašnje dvorane ‘Pionir’, koji Si i dan danas pamti.

VUJOŠEVIĆ OD SRCA: Nije mi drago zbog Zvezdinih rezultata, ali ko je kriv Partizanu zbog ovakvog tima?! (FOTO)

U intervjuu datom u Francuskoj Amare Si je na pitanje ‘gde je prisustvovao najluđoj atmosferi u karijeri’, odgovorio bez puno razmišljanja – Beograd, Grobari.

– Sećam se u dvorani ‘Pionir’ u Beogradu protiv Partizana, to je bilo najluđe. Neverovatno, ali istinito. Potpuno ludilo od atmosfere. Te godine sam prvi put bio profesionalac, a tada nisam smeo da izađem pred te lude navijače na parket. Pod je vibrirao, ma ludnica! Ali smo pobedili. Izgubili smo prvi meč, a pobedili u Beogradu, što je bilo neverovatno – objasnio je svoja sećanja Amare Si.

Podsećanja radi, Partizan se tada sastao sa Asvelom u okviru FIBA Supro lige. U prvom meču je pobedio, ali je u sledeća dva poražen i nije uspeo da zakaže duel sa moskovskim CSKA u sledećoj rundi.