19
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MILAN GUROVIĆ SAVETUJE ĐORĐEVIĆA: Sale, pet reprezentativaca imaš u Zvezdi!

Objavljeno: 01.02.17 u 11:24

Legendarni srpski košarkaš Milan Gurović ponovo je nahvalio igru crveno-belih koji su apsolutni hit Evrolige.

Popularni ‘Čiča’ je otišao korak dalje i dao savet selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću pred Eurobasket 2017 koji će ‘orlovi’ odigrati u Istanbulu.

– Reprezentacija ne mora da brine. Neka selektor Saša Đorđević uvrsti u tim Jovića, Lazića, Simonovića, Kuzmića i nadolazeću zvezdu Gudurića i imaće najuigraniju petorku na prvenstvu. Raduje me što se igra crveno-belih bazira na domaćim igračima – istakao je Milan Gurović za ‘Alo’.

ČOVIĆ: Rezultati Zvezde služe na ponos celoj državi, a mi smo jedini ‘državni projekat’ koji spava na aerodromu (FOTO)

On je istakao da bi ovaj tim Crvene zvezde onaj u kom je on igrao pre deset godina pobedio sa 30 poena razlike. ‘Čiča’ dodaje da je ovo najbolja ekipa u istoriji kluba.

– Moj tim od pre desetak godina bi lagano izgubio od ovih momaka, bar 30 razlike – istakao je Milan Gurović.

0
0

19 Komentara

  1. mene cudi da za lazu nije bilo mesta covek je sjajan u odbrani a i u napadu je dobar tako da ce djordjevic mozda imati sluha za njega…

    0
    0
    Odgovori
  2. Izvini,a koga ces da izbacis iz reprezentacije? Bjelicu,Bogdanovica,Teodosica,Jokica? Za Jovica Kuzmica i Simonovica ima mesta,bilo je i do sad. Lazic nema sta da trazi u reprezentaciji,niti u bilo kom vecem klubu,on je igrac za Zvezdu,igra srcem i ljubavlju prema klubu,drugi klub bi ga ubio. Guduric je igrac za buducnost,za 2-3 godine bice standardni reprezentativac. Jovic drugi plej,Kuzmic drugi ili treci centar,Simonovic kao i do sad,igrac zadatka.

    0
    0
    Odgovori
    • Moze komotno da izbaci Bogdanovica, nit se bori, niti moze nesto da pogodi kad treba, a najlosiji je odbrambeni igrac u reprezentaciji… Eto ti resenja!

      0
      0
      Odgovori
    • Ajmo malo objektivnosti prvo. Ni jedan od cetvorice koje si pobrojao nije sporan, stavise oni su ono najbolje sto imamo. Elem, Stefan Markovic se oprostio od nacionalnog tima i idealna zamena za njega po meni je Lazic. Dalje, zar ne mislis da recimo Danguba nije korisniji od Bircevica (polivalentan u obrani, cuva od keca do cetvorke, napadacki raznovrsniji) ili Guduric od Nedovica (kvalitetniji u oba pravca)? Simonovic, Kuzmic i Jovic kao sto si pomenuo, nisu sporni. Ljudi, ova Zvezda je dominantna jer pobrojani igraci igraju 2-3 sezone skupa po 70+ utakmica (samo 30 u Evroligi), znaju se u dusu. Poenta Gurovicevog komentara je da Sale moze da profitira ako pozove kompletnu Zvezdinu spoljnju liniju koja je defanzivno najjaca i najuigranija u Evroligi. Manimo se klubastva, zna Sale sta radi. Imacemo na evropskom prvenstvu reprezentaciju koja ce se prosetati do finala.

      0
      0
      Odgovori
      • Guduric je bas za reprezentaciju, pokazao je vrhunsku igru ove sezone.
        Za Nedovica se zna da je los, pa on je vrhunskom Covicu bio zamena. Mozda bi Filip trebao u reprezentaciju?
        Dal smo se toliko zaslepili klupskim bojama da bi svesno unakazili reprezentaciju?

        0
        0
        Odgovori
      • Tema je skakljiva,puno bi se moglo polemisati. Ipak je Srbija zemlja 7 mil. selektora,i svi sve znamo. Normalno je da svako ima svoje misljenje,ali ipak u ovom trenutku Sale je taj koji najbolje zna. Moje misljenje je da neki igraci,poput Macvana,Lucica,zasluzuju povratak u reprezentaciju,neko drugi opet ima drugacije misljenje. Bitno je da na kraju svi imamo istu zelju,da podrzimo ekipu,ko god bio u njoj,osvojimo medalju,igramo lepo,i radujemo se pobedama. Treba zaboraviti na KKP I KKCZ,i biti ujedinjen kad je Srbija u pitanju.

        0
        0
        Odgovori
  3. Moze i Dangubic ako napadacki jos vise napreduje , trenutno je solidan u napadu ali zato u odbrani doktor , sta su naprimer Nedovic i Kalinci bolji od njega ! On je 93 moze jos da napreduje!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter