0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ŠANSA ZA SALETOVE ‘ORLOVE’: Ključni igrač ‘ljutog’ rivala Srbije propušta EP? (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.17 u 17:59

To bi svakako, makar za malo, olakšalo najavljeni pohod selekcije Aleksandra Đorđevića ka zlatu na Evropskom prvenstvu.

Srbija je Francuskoj zadala jako težak udarac u polufinalu Mundobasketa 2014 godine u Španiji pobedom u polufinalu od 90:85, a Francuska je vratila to ‘orlovima’ godinu dana kasnije u borbi za treće mesto na Eurobasketu upravo u zemlji ‘galskih petlova’.

Jedan od ključnih igrača u oba ta susreta bio je Nikolas Batum, NBA krilo, koji je na Svetskom prvenstvu u poslednjoj deonici razbijao odbranu Srbije u poslednjoj deonici i na kraju meč završio sa 35 poena.

Godinu dana kasnije imao je pomoć Tonija Parkera i Srbija na gostujućem terenu nije imala šansu.

Upravo on bi, prema najavama, mogao da propusti naredno veliko takmičenje, Evropsko prvenstvo u Izrael, Rumunija, Finska i Turska.

– Nisam još odlučio. Pre tri godine sam rekao da ću odlučiti posle Olimpijskih igara. To sam rekao i pre dve godine i prošle godine. Možda se odmorim jedno leto zato što nisam imao pauzu od 2004. godine. Imam 28 godina i do sada sam već imao 127 nastupa. Moja odluka neće doći kao rezultat onoga što se dogodilo u Riju – rekao je Batum.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Francuska će igrati u grupi A sa Poljskom, Grčkom, Finskom, Islandom i Slovenijom, a u nastavku bi mogla da se ukrsti sa Srbijom u borbama za odličja.

Batum je uvek bio raspoložen protiv ‘orlova’, a evo njegove partije iz 2014. godine:

(Izvor: youtube / FIBA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter