0
Košarka

IGOR KOKOŠKOV: Teo, čekam te u Juti, Nikola ruši sve ‘NBA zakone’, on je unikat!

Objavljeno: 30.01.17 u 10:50

Srpski trener Igor Kokoškov radi kao pomoćni trner u Juti Džez i strpljivo čeka svoju šansu da debituje kao prvi trener u najjačoj ligi sveta.

Sjajni stručnjak je u razgovoru za ‘Alo’ govorio o svojim ambicijama, planovima Jute za ovu sezonu, ali i srpskim ‘čarobnjacima’ Milošu Teodosiću i Nikoli Jokiću.

Igor Kokoškov se prvo osvrnuo na kapitena Srbije Miloša Teodosića i pozvao ga da mu se priključi u ‘gradu džeza’.

Miloš je vrhunski plejmejker i jedan od najboljih igrača koji ne igraju NBA ligu. Njegovo ime je poznato svima u ovoj ligi, dobro ga znaju i prate ga godinama. Ne mislim da je napravio grešku što je ostao u Evropi, jer igra za CSKA, najbolji tim na Starom kontinentu. Pretpostavljam da je zadovoljan uslovima u Rusiji, ali bi bila šteta da ne napravi taj korak i okuša se u najboljoj ligi na svetu. Ima potencijal i talenat i pripada NBA ligi. Na njegovim agentima je da sve prekontrolišu i ispitaju tržište, a trebalo bi da ode u onaj tim gde bi njegovo umeće najbolje iskoristili, ali i tamo gde mogu najviše da ga plate. Voleo bih da ga vidim u Juti, bilo bi sjajno da sarađujemo – rekao je Kokoškov.

UKOLIKO TEO ODE U NBA: Gotovo izvesno će ga zameniti srpski plejmejker! (FOTO)

srbija-portoriko-Teodosić

Neizbežna tema bio je i Nikola Jokić, momak koji ove sezone ruši sve rekorde u NBA ligi i postaje jedan od najboljih stranaca u ligi.

Nikola iz utakmice u utakmicu igra sve bolje! Pogledajte kakve brojke ostvaruje u najjačoj ligi na svetu. Stvarno neverovatno! To što Jokić radi je retko za igrače na poziciji centra. Poeni, skokovi i asistencije koje ostvaruje samo govori o kakvom srpskom talentu radi. Činjenica da trener Majkl Meloun bazira igru na ovom momku još jedan je pokazatelj da je košarkaška budućnost. Denver igra mnogo bolje kada je on na terenu. Jokić svakog saigrača čini kvalitetnijim košarkašem. Nikola je mlad i mora još da radi na fizičkoj pripremljenosti. Ima mnogo prostora tu da napreduje, a onda će biti nezaustavljiv. Sve što mu želim jeste da bude zdrav i da nastavi kao do sada. Vidim da ga svi upoređuju sa Divcem, a ja mislim da je Jokić unikatan igrač.

SELEKTOR HRVATSKE: Zvezda igra neverovatnu odbranu i najkvalitetniju košarku u Evropi, a Teo je najbolji igrač (FOTO)

Ceo intervju sa Igorom Kokoškovim možete da pročitate na Alo.rs.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter