0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Fenerbahčeu istambulski derbi, posle velikog preokreta!

Objavljeno: 26.01.17 u 20:50

Ekipa Željka Obradovića slavila je na domaćem parketu protiv Galatasaraja, rezultatom 85:80, iako je najveći deo utakmice bila u rezultatskom zaostatku.

Ovu utakmicu su mnogo bolje otvorili gosti, koji su zahvaljujući raspoloženom Guleru i Fitipaldu već posle sedam minuta imali prednost od 11 poena.

U istom ritmu se nastavilo i u drugoj deonici, u čijem finišu je Galatasaraj došao i do maksimalnih 39:54.

Međutim drugo poluvreme donelo je promenu u odnosu snaga na terenu, gde je Fenerbahče malo po malo topio prednost velikog rivala, da bi u samom finišu stigli na samo koš zaostatka.

Tako smo dobili neizvesnu poslednju deonicu, u kojoj je ipak došla do izražaja razlika u klasi i iskustvu domaćina, koji je uspeo da prlomi ovaj meč u samom finišu.

Najistaknutiji pojedina u redovima pobednika bio je Jan Veseli, koji je meč završio sa 20 poena i 7 skokova. Zpažene partije pružili su i Bobi Dikson sa 17, a naš Bogdan Bogdanović postgao je 14, koliko i Luiđi Datome.

Kod Galatasaraja najraspoloženiji je bio Blejk Šilb sa 21 poenom, Sinan Guler dodao je 17, dok je Vladimir Micov upisao 14 pona.

Evroliga, 20. kolo:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Četvrtak:

Fenerbahče – Galatasaraj 85:80
Crvena zvezda – Panatinaikos
20.05 Makabi – Uniks

Petak:

18.00 CSKA Moskva – Anadolu Efes
18.45 Darušafaka – Žalgiris
19.00 Barselona – Baskonija
20.00 Olimpijakos – Brose Basket
21.00 Real Madrid – Armani Milano

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter