0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

VERUJE U SVOJU EKIPU: Milojević najavio napad na pobedu i nastavak takmičenja u Evropi

Objavljeno: 24.01.17 u 21:02

Košarkaši Mega Leksa, sutra će mečom protiv Tenerifa završiti svoje učešće u premijernom izdanju FIBA Lige šampiona, ali se nadaju da ovo neće biti i njihov poslednji meč na evro sceni ove sezone.

Ekipa Dejana Milojevića izgubila je sve šanse za plasman u narednu fazu košarkaške Lige šampiona, ali če protiv ekipe Tenerifa tražiti šansu za nastavak takmičenja u FIBA Evropa kupu.

Za ostvarenje tog cilja biće im neophodna pobeda u sutrašnjem meču, ali će morati da čekaju i poraze Varezea i Zelene Gore, ne bi li završili kao jedna od dve najbolje sedmoplasirane ekipe.

Pred ekipom Mege neće biti nimalo lak zadatak, jer u Sremsku Mitrovicu dolazi drugoplasirani tim španske lige i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona.

Trener najmlađe ekipe ovog takmičenja, Dejan Milojević, veruje da njegov tim može da odradi svoj deo posla, i pred svojom publikom savlada favorizovanog rivala.

-U goste nam dolazi lider grupe i jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja. Pored Lige šampiona, Tenerife igra sjajno i u ACB ligi gde su trenutno na drugom mestu, što je još jedan dokaz njihovog kvaliteta. U odnosu na meč u Španiji gde smo se držali do poslednjih 5 minuta meča, sada verujem da se nalazimo u boljoj formi, što pokazuju i naše igre u poslednje vreme“, rekao je Milojević u najavi meča.

Ipak on je svestan da je pred njegovim momcma izuzerno težak zadatak, ali je uveren da imaju šanse ukoliko daju sve od sebe i odigraju na nivou nekoliko poslednjih mečeva.

-Gosti su svakako veliki favoriti na ovom meču. Mi iako nemamo šanse za prolaz dalje, a za plasman FIBA Evrokup zavisimo i od drugih rezultata, svakako ćemo dati sve od sebe da pružimo kvalitetnu igru i da zabeležimo pobedu, sa kojom bi imali šanse da nastavimo našu evropsku priču. – zaključio je trener Mege.

Meč između ekipa Mega Leksa i Tenerifa na programu je sutra od 20:30h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter