1
Košarka

OMILJENI SRPSKI TRENER: Jokić je ‘lutka’, to je Vlade Divac koji nije lenj (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.01.17 u 10:34

Na urnebesan način je Miroslav Nikolić opisao uspehe srpskog centra u NBA.
Nikola Jokić nije tema samo trenera u NBA ligi, ovoga puta je o njemu govorio popularni ‘Muta’ Nikolić koji je sa visokim igračem sarađivao u reprezentaciji Srbije.

– Jokić je zapalio Ameriku! Jednostavno je eksplodirao, veliki je talenat. Ne bi ni bio u reprezentaciji Srbije da nije kvalitetan. Iskren da budem, nisam verovao da će Nikola biti ovakav igrač. Ima dobre fizičke predispozicije, ali njegova najveća prednost je što razume košarku. Veoma je stabilan momak. Ma lutka od čoveka, otpočeo je za ‘Alo’ Nikolić.

Trener Dinamika je u svojoj uspešnoj karijeri imao prilike da sarađuje sa mnogim velikim imenima u igri pod obručima i gotovo svima koji nešto znače u domaćoj košarki, te će ovi komplimenti Jokiću sasvim sigurno imponovati.

Muta Nikolić

– S njim se razumem pogledom, a znam da ceni moje mišljenje. Nekoliko saveta koje sam mu dao bez pogovora je prihvatio. Amerikanci obožavaju bele igrače, a Nikola je sličan Divcu. Obojica imaju košarkašku pamet, a razlika je u tome što je Vlade bio lenj. Srbi imaju foru za košarku i to Ameri vole. Biće Jokić veliki igrač, možda i veći od Divca. Očekujem da u dogledno vreme postane novi kapiten Srbije, veoma je mlad. Brzo je sazreo, a kako bude dobijao na iskustvu, biće sve bolji. Predstoji nam lepa košarkaška budućnost sa ovim momkom, dodao je Nikolić.

Kada pomisle na nekadašnjeg košarkaša Mege, ljudi se uglavnom sete i Dejana Milojevića, jednog od najzaslužnijih za ono u šta je ‘Džoker’ izrastao:

– Biću iskren, nisam ni slutio da će Nikola da postigne 35 poena protiv ekipe kao što je San Antonio, ali sam znao da je sposoban za najviše domete. Od dana kada sam ga upoznao trudio sam se da mu usadim da poštuje svakog protivnika, ali da se nikoga ne plaši. Tehnički je odličan igrač, košarkaška inteligencija mu je neverovatna, a verovatno je jedan od najboljih dodavača na toj poziciji na svetu. On je tip igrača koji ne juri poene, već voli da razigrava saigrače. Za njega važi antologijska rečenica Medžika Džonsona: “Asistencija čini srećnim dvojicu, a koš jednog igrača”. Očekujem njegov prvi tripl-dabl učinak, izjavio je Milojević.

Srbija konačno posle Divca i Stojakovića ima kalibar igrača koji na istom, visokom, nivou igra u NBA ligi u kontinuitetu.

(Izvor: YouTube/Malvesatium)

0
0

1 Komentara

  1. Jokic je mlad lepo igra u nba. Aki 1000posto nece igrati za srbiju videcete, naci ce se neki izgovor, ili ce biti fora da mu klub neda da igra… a pljuvali su svi marjanovica coveka koje je bilzu 30godina imao a potpisao je veliki ugovor…on mora da misli na pare i da obezbedi svoju porodicu kao sto svaki muskarac i radi…samo sto bobi radi kao kosarkas. I da se povredi sa srbijom nista od miliona… a ovaj mali koji ce 10god minimum da igra basket jos a nadam se da ce samo u nba da igra nece igrati za srbiju..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter