Jedan od najboljih košarkaša crno-belih je stao pred kameru ABA lige i govorio o reprezentativnoj i klupskoj karijeri.
Košarkaš koji je ponikao u Metalcu, da bi kasnije slast regionalne košarke osetio u Radničkom iz Kragujevcu, pomenuo je svoja prva seniorska iskustva.

Povezane vesti

– Posle tri godine u Ligi Srbije sa Metalcem, osetio sam da sam spreman za sledeći nivo takmičenja. Moja prva sezona sa Radničkim u regionalnoj ligi je bila zadovoljavajuća, bio sam srećan što sam deo takvog kolektiva.

Onda su na red došli reprezentativni uspesi, kao i odlazak u Madrid, u ekipu Estudijantesa i jednu od najjačih liga ‘starog kontinenta’.

– Bilo je zanimljivo živeti u gradu kao što je Madrid, navijači su tamo bili odlični, uvek pune tribine. Mislim da smo imali veći procenat posećenosti od Reala u ACB ligi. Odlično je iskustvo što sam bio deo tog tima. Imao sam i tu sreću da budem deo nacionalnog tima, osvajio sam dve srebrne medealje i igrao sa najboljim igračem Evrope – Milošem Teodosićem, nastavio je Birčević.

Naravno, Birčević se osvrnuo i na Partizan, kao i igranje u pomenutom takmičenju:

– ABA liga je veoma bitna za nas kao takmičenje, ali i za region i razvijanje košarke. Ima veoma dobrih ekipa, kao što su Zvezda, Cedevita, Budućnost… Da ambicije Partizana nisu najviše, ne bih se ni vraćao u srpsku košarku. Imamo dobru ‘hemiju’ u timu, ne toliko zavidan finansijski položaj, ali ćemo biti sve bolji kako se borba za šampionski prsten bude bližila, dodao je momak iz Lazarevca.

(Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.)