6
Evrokup

FOTO: STARSPORT

FIBA LIGA ŠAMPIONA: Nova drama Partizana i na kraju poraz od AEK-a

Objavljeno: 18.01.17 u 22:06

U 13. kolu ‘E’ grupe FIBA Lige šampiona Partizan je u svom Pioniru poražen od AEK-a 69:65, čime je čini se izgubio bitku za drugo mesto.

Bila je to nova drama u kojoj su Grci vodili od samog početka meča pa do kraja. Imali su Atinjani i 14 poena razlike, ali se Partizan vratio, imao egal završnicu. Nažalost po navijače Partizana, Ukić je minut i po pre kraja pogodio trojku sa više od sedam metara i vremena za preokret više nije bilo.

AEK je sjajno otvorio meč šutem za tri poena, vezali su ih četiri od čega dve Hrvata Ukića za vođstvo 12:4. Uspeo je Partizan nekako da zaustavi šut van linije 6,75 gostiju, ali je nastavio da se muči u napadačkim akcijama. Ipak, poenima Ratkovice crno-beli su smanjili na 13:9. Posle toga usledila je nova serija Grka 6:0 za do tada najvećih 19:9 u korist crno-žutih. Poenima Koprivici prva četvrtina je završena 19:11 u korist AEK-a. Drugi period je Partizan odigrao dosta bolje, razigrao se Hečer, te se i prednost Grka istopila. Ipak, velikom greškom pred sam kraj druge deonice AEK je otišao na ‘plus’ osam 41:33. Veliku predost Atinjanima doneo je Mekgret trojkom u poslednjoj sekundi prvog poluvremena.

Gost je odlično otvorio i treći period i poveo sa 47:33, ali je Partizan odmah uzvratio trojkama Birčevića i Andrića za 47:39. Pnovo je AEK trojkama stigao do 12 poena prednosti, ali je onda usledila neverovatna serija crno-belih. Navijače je probudilo zakucavanje Lukovića, a potom i trojka Birčevića. Novo zakucavanje reprezentativca Srbije dovelo je dovranu do delirijuma, a prednost AEK-a pred poslednjih deset minuta bila je samo 55:53.

Poslednja četvrtina je bila veoma neefikasna, AEK je poveo 58:55 i taj rezultat je dugo stajao na semaforu. Za šest i po minuta rezultat je bio 3:2 za Grke. Megret je prekinuo ‘post’ i pogodio za 60:55, a Hečer je sa druge strane završio na liniji za slobodna bacanja i smanjio na 60:57. Kada je Veličković pogodio za 59:60 bilo je jasno da ćemo gledati novu dramu u režiji učenika Aleksandra Džikića. Ekipa Jure Zdovca je kapitalnu prednost stekla minut 20 pre kraja meča kada je Ukić pogodio hladnokrvno trojku sa više od sedam metara. AEK je poveo 65:60. Usledila je penal završnica u kojoj su gosti imali lepu prednost zahvaljujući trojci Hrvata i na kraju slavili 69:65 i sada su na korak od ‘pozicije’ dva. Partizanu sada ostaje borba za treće mesto u grupi, a nju mu donosi pobeda protiv Sasarija u Italiji. Mogu crno-beli biti i drugi, ali je potrebno da AEK izgubi od Zelen Gore u Atini.

Kod Partizana sjajan je bio Birčević sa 16 poena, Veličković je dodao 13, dok je podbacio Hečer koji nije mogao bazen da pogodi večeras. Sa druge strane istakli su se Larencakis sa 14 poena i Ukić sa 13.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – AEK ATINA 65:69 (33:41)

Dvorana: ‘Aleksdnar Nikolić’.
Gledalaca: 6.000

PARTIZAN: Ratkovica 8, Vrabac 5, Jovanović, Veličković 13, Majstorović, Birčević 16, Koprivica 2, Andrić 6, Hečer 8, Pot, Karahodžić 3, Luković 4.
AEK: Ukić 12, Mekgret 10, Elonu 3, Milošević 3, Haritopulos, Dikson 7, Larencakis 14, Moraitis, Mavroeidis, Skulidas, Vilijams 6, Calmpuris 10.

[/stextbox]

0
0

6 Komentara

  1. …ratkovica je najveci krivac iz prostog razloga sto zauzima nekom SPREMNIJEM (a mozda i boljem za te novce..) igracu MESTO..Hecer, Novica i lukovic su stali, sto je previse za i onako ‘tanku klupu ispovredjivanih igraca Majstorovic, Robinzon, Vanja..Bircevic i Andric su malo za Aek,… samo da se JOS neko ‘ZAHVALI’ prodavcu magle i segregatoru…, ALI, RADUJE PODRSKA GROBARA VOLJENOM KK KADA NAS URUSAVAJU SA POZICIJA MALI ‘LJUDI’ POD FANTOMKOM, NA SAMO NJIMA SVOJSTVEN I NIZAK, KVARAN I LJIGAV NACIN ZA GAZDU IM, A SLUGU ZAPADA s“ JASNIM CILJEM PODELE I URUSENJA SRB. I SRP. RODA !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Mit,cudo,legenda…devastirani klub na kolenima u kupu Seje Kalaca,koji nikad nije bio jaci.Sluge rezima ponovo dobili pare od premijera,da dovedu jos dva pojacanja,bice to 12.i 13. u ovoj sezoni a krajem aprila jos 7 novih igraca,mora se osvojiti to 2.mesto u nasoj ligi,koje sija zlatnim sjajem.

      0
      0
      Odgovori
  2. jbt izgubili od AEK kuci! Cuo samo za Ukica od svih njih..Pa vama ne trebaju dva, nego 12 pojacanja! Ja razumem da navijate ali kako mislite proci ispod 20 razlike protiv nas?! gdk nema devojku, marinkovic povredjen, lukovic ne zna gde i sta treba da radi, dzikic sve deblji… pa ima li svetla na kraju tunela?

    0
    0
    Odgovori
  3. Nikad jaci Aek hahahah izgleda da ce kum Saric morati dati pare za jos neko pojacanje, Vucic ili Saric purgerima svejedno

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter