9
Evroliga

EVROLIGA: Sudije pokrale Efes, Zvezda korak bliža Top 8 (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.17 u 23:00

U poslednja dva meča 17. kola Evrolige Panatinaikos je savladao Anadolu Efes posle produžetka, dok je Real bio bolji od Makabija u Madridu.

Crvena zvezda sada može lakše da diše. Ruku na srce mogla je da se izjednači sa Panatinaikosom po broju pobeda, ali je ovako pobegla dve pobede više Efesu. Grci su u derbiju u Atini savladali Turke posle produžetka 92:81. Ruku na srce Efes je pokraden na ovoj utakmici, pošto je tim iz četiri sekunde pre kraja utakmice vodio 70:67, a sudija iz Izraela Romano David je pomogao ‘zelenima’. Naime, Džejms je fauliran na nekih osam metara od koša i dobio je tri bacanja, iako je Slovenac Matej Boltauzer pokazao da je prekršaj na zemlji. Usporeni snimak je to pokazao, ali je Izraelac poklonio PAO-u tri bacanja. Džejms je bio siguran i meč je otišao u dodatnih pet poena. Tamo je na parketu bio samo jedan tim i Panatinaikos je dobio meč 92:81 za desetu pobedu u Evroligi. Grke je do pobede vodio Rivers sa 23 poena, a sa druge strane je Ertel ubacio 15 koševa.

Makabi sledeće nedelje Crvenu zvezdu dočekuje posle poraza u Madridu 80:75. ‘Ponos Izraela’ je vodio 56:53 pred poslednjih deset minuta igre, ali je ‘kraljevski klub’ na kraju trijumfovao i Makabiju otežao borbu za Top 8. Kod Reala najefikasniji su bili Ajon i Fernandez sa po 14 poena, kod ‘ponosa’ Izraela se istakli su se Gaudlok i Rad sa po 18 poena, Miler je ubacio 14, a Cirbes svega dva koša.

EL

0
0

9 Komentara

  1. Polako. Covicev klub treba da igra i sa Efesom i sa Darusafakom. Plus gostuju Makabiju,Realu,Baskoniji,Barseloni i CSKA. Sve su to potencijalni porazi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter