2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NOVICA VELIČKOVIĆ ZA HOTSPORT: Partizan ne trpi ‘na pola’, moraš da daš celog sebe! (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.17 u 18:48

U prazničnom razgovoru sa vođom aktuelne ekipe Partizana, Novicom Veličkovićem, arhivirali smo 2016. godinu i najavili onu koja je pred nama.

Kada je Novica Veličković stigao u crno-beli tabor pred početak Superlige Srbije prošle sezone, pojedini navijači Partizana ponadali su se da bi titula mogla da se vrati u vlasništvo njihovog voljenog kluba, ali i oni koji su bili realističniji dobili su, umesto pehara, osećaj sigurnosti jer imaju pravog Grobara i ratnika u timu.

HOTSPORT INTERVJU – STEFAN BIRČEVIĆ: Zbog Partizana sam počeo da igram košarku! (VIDEO)

Zato su se mnogi još više obradovali vesću da će popularni ‘Novica Ubica’ ostati u Humskoj i u novoj sezoni i predvoditi četu Aleksandra Džikića i u novoj, mnogo optimističnijoj sezoni za crno-bele.

Potvrdio je da ne nosi bez razloga takvo prezime, i da je veliki u svakom smislu, posebno kada je to neophodno njegovom Partizanu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U razgovoru za HotSport, Novica se osvrnuo na godinu iza nas, moglo bi se reći srećan što se ona završila, jer nije bila preterano plodonosna za Partizan.

– Prošla sezona je bila turbulentna. Tim je sastavljan na brzinu, krenulo se loše, ali se super završilo. Tu mislim na Jadransku ligu, jer smo bili peti na kraju, a onda sam ja došao, ali smo izgubili u plej-ofu domaćeg prvenstva – počeo je analizu za HotSport, kapiten Partizana Novica Veličković.

– Ali, ono što ja želim, jeste da sada samo gledamo ispred sebe, da se ne okrećemo iza. Prvi deo ove sezone je jako dobar. Imamo svega tri poraza i to je jako zadovoljavajuće. Na dobrom smo putu da napravimo nešto lepo ove sezone. Ništa ne razmišljam unapred, najbitnija je prva sledeća utakmica – jasan je stav vođe crno-belog tima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

intervju  Ove sezone konkurencija je izuzetno jaka u ABA j.t.d. ligi, ali Partizan za sada uspešno pliva’ sa mnogo većim budžetima drugih klubova i ‘diše za vratom’ apsolutnom lideru Crvenoj zvezdi. Može li Partizan da ugrozi tako superiornog ‘večitog’ rivala?

– Partizan može svakome da suprotstavi. Da se razumemo – Partizan je najveći klub na ovim prostorima i tu nema nikakve priče. Ta jadranska liga je mnogo puta do sada osvajana, da ne pričam domaća prvenstva i Kupovi. Mi se ne plašimo nikoga. Svaki igrač koji je trenutno tu mora da zna šta i kako brani. Partizan ne trpi na pola, u Partizanu moraš da daš celog sebe.

Da ume protiv Crvene zvezde pokazao je i u finalu prošlogodišnje Superlige koju je Partizan, ipak, izgubio sa 3:1.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / AT Factory)

intervju  Koliko je teško predvoditi ovakav tim, sa jedne strane izuzetno mlad, ali i sa nekoliko iskusnih igrača, pa i reprezentativaca?

– Pravo da ti kažem, nije lako. Kao igrač sa najviše iskustva, svestan sam da je najbitnije smirivati ekipu posle pobeda, ali i poraza. Najgore je kada se poleti i priča o velikim ciljevima, a kada budemo došli u borbu za trofeje, daće Bog, pa ćemo razmišljati o tim stvarima.

PARTIZAN ZOVE NAVIJAČE: Neće biti lako u subotu (VIDEO)

intervju  Navijači već dugo sanjaju Evroligu. Navikli su samo na najviše rezultate, kako se nosite sa tim pritiskom i koliko ste zadovoljni njihovom podrškom u prvom delu tekuće sezone?

– Publika je naš šesti igrač. Protiv naše publike nikada nećemo reći ništa, jer su svih ovih godina bili zaštitni znak ovog kluba. Sa toliko emocije, pažnje i ljubavlju pristupaju svakoj utakmici i stvorili su na neki način ime ovog kluba. Partizan je postao veliki brend u svetu, nikome nije prijatno kada igra u ‘Pioniru’. Na početku smo krenuli po principu ‘toplo-hladno’, možda su ljudi tada bili skeptici, pa se ‘povukli’. Ali i da je dve ili tri hiljade u dvorani, mi igramo za njih, ali naravno da bih voleo da ih je uvek šest ili sedam hiljada – objasnio je Veličković.

(Izvor: youtube / the last day of high school, Uzicka Gimn,Serbia,05/06)

intervju  Ono što je primetno, jeste da je u ekipi fenomenalna atmosfera, što se vidi kroz vaša druženja van terena. Ko je ‘glavni krivac’ za to?

– Svako ima nešto svoje i svako je lud na svoj način. Uklapamo se, družimo i imamo stvarno dobru atmosferu. Igrom slučaja, raspored nam je baš zgusnut, pa tako i mora da bude. Ali se ne žalimo.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

intervju  Šta je to Novica Veličković poželeo od Deda Mraza za novu 2017. godinu?

Dobio sam sve u 2015. i 2016. godini što sam želeo. Imam porodicu i sve što mi je potrebno u životu. Sada bih voleo, pored toga, da na sportskom planu ostvarim uspehe što znači – samo sve najbolje za Partizan – zaključio je Novica Veličković razgovor za HotSport.

[/stextbox]

 

0
0

2 Komentara

  1. novica he suvo zlato partizana .dzikic takodje samo da sto duze ostane treba kontinuitet.klubu treba zecevic koji bi ga trasformisao iz soc,realizma u kapitalizam.treba se iscupati iz kandzi drzave I zaradjivati novac kao velike korporacije.klub Mora da postane firma.steta sto nemamo makar jednog top igraca gde bi nam bio kraj. eto taj zizic sta he znacio ciboni.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter