1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Mitrović MVP kola

Objavljeno: 04.01.17 u 11:50

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) kola, što je drugi put uzastopno da ovo priznanje osvaja neko iz redova aktuelnog šampiona.

Mitrović je priznanje MVP 16. kola zaslužio zbog igre protiv Zadra u Beogradu, kada je imao učinak od 16 poena, 10 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, uz ukupan indeks korisnosti od 32.

Zvezda je dobila Zadar sa 113:65 i tako ostala neporažena posle 16 kola, a tokom Mitrovićevih 25 poena na parketu napravila je 39 poena razlike.

MVP 15. kola bio je takodje košarkaš Zvezde Marko Simonović.

Najveći indeks korisnosti u prošlom kolu imao je Džoš Skot iz MZT-a, koji je u porazu protiv Cedevite zabeležio 34 indeksna poena, ali nije dobio priznanje jer je njegov tim izgubio. Kendrik Peri iz Karpoša takodje je imao 32 indeksna poena, ali je proveo više minuta na terenu od Mitrovića.

Ostali igrači koji su obeležili 16. kolo su: najbolji strelci Rade Zagorac iz Mega Leksa i Džoš Skot, koji su postigli po 23 poena; najbolji skakač Džona Bolden iz FMP-a, koji je imao 16 skokova; najbolji asistenti Markus Vilijams iz Budućnosti, Gregor Horvat iz Olimpije i Majkl Skot Renolds iz Cibone, koji su svi ostvarili po devet asistencija; kao i najbolji „kradljivac“ Skot iz MZT-a sa devet ukradenih lopti.

0
0

1 Komentara

  1. Otkud sad ovo? Pa na sajtu ABA stoji da je MVP Scott Josh sa 34!? Proverite vi ovu vest, ne prenosite samo druge medije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter