0
Košarka

NBA: Veče ’stotki’ proteklo bez Srba (VIDEO)

Objavljeno: 28.12.16 u 09:05

Noćas su u najjačoj ligi na svetu slavili Boston, Juta, Hjuston i Oklahoma.
Na jedinom meču noćas na kojem obe ekipe nisu ubacile 100 ili više poena, Rasel Vestbruk je imao 15. tripl-dabl učinak ove sezone. Majami je imao uvodnu prednost, nakon toga je Oklahoma preokrenula, u početku vodila sa minimalnom razlikom, da bi već u finišu tog kvartala vodstvo bilo na dve cifre. U nastavku je Hitu pretila katastrofa. Sredinom druge deonice su Tanderi imali prednost veću od 20 poena i igru kojom je pobeda bila u džepu. Do kraja meča je razlika opala, ali Majami nijednom nije bio ni blizu povratka. Pomenuti Vestbruk je obeležio meč sa 29 poena, 17 skokova i 11 asistencija, Kanter je imao 19 poena i osam skokova, dok je Adams ubacio 15, a Abrines 14 poena. Na drugoj strani Džoš Ričardson je imao 22 a Džejms Džonson 16 poena.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

U uzbudljivoj završnici Lejkersi nisu uspeli da iskoriste šut u poslednjim sekundama da izbegnu poraz od Jute. Prednost se tokom celog meča smenjivala. Lejkersi su poveli prvi, da bi se gosti ubrzo vratili, ali i ispustili vodstvo već do kraja početne četvrtine. Nijedna ekipa u ovom egal meču nije uspela da se odlepi na dvocifrenu razliku, najbliža tome je bila Juta čija je najveća prednost bila sedam poena, dok ja nejveće vodstvo Los Anđelesa bilo šest. U poslednjim momentima utamice, na 24 sekunde do kraja je Lu Vilijams postigao dva slobodna bacanja, nakon čega su „džezeri“ imali napad. Posle dugog tapkanja, maestralno je pogodio Džonson na 2,3 sekunde do kraja, Rasel je pokušao da iz daljine reši meč ali nije uspeo. Gordon Hejvord je imao najviše poena u pobedi gostiju – 31, dok je Džo Ingles dodao 13. Dabl-dabl u redovima Lejkersa je imao Džulijus Rendl, 25 poena i 12 skokova, dok je Vilijams ubacio 22 poena.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto Final)

Hjuston je razbio ekipu Dalasa, Roketsi su od polovine drugog kvartala imali dvocifrenu prednost koju nisu ispustili do samog kraja, a najznačajniji za to je bio Džejms Harden sa 34 poena i 11 asistencija, dok je Rajan Anderson ubacio 22. U timu Meveriksa, Harison Barns je imao 21 poen. I Boston je upisao neočekivano lak trijumf protiv Memfisa. Posle početnog egala su Seltiksi stekli razliku koju su uspeli da očuvaju do kraja. Bredli i Tomas su bili najbolji u pobedi sa 23, odnosno 21, poena. Za Grizlise je Mark Gasol postigao 26.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

REZULTATI:

Boston – Memfis 113:103

Majami – Oklahoma 94:106

Dalas – Hjuston 107:123

LA Lejkers – Juta 100:102

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter