0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Mornar razbio Cibonu i obradovao Grobare!

Objavljeno: 27.12.16 u 22:05

Košarkaši Mornara su na domaćem terenu deklasirali ekipu Cibone, rezultatom 92:57 (24:15, 16:14, 26:15, 26:13) i tako ih značajno udaljili od borbe za finalni turnir.

Zagrepčani su u potpunosti podlegli lošoj atmosferi koja ovih dana vlada oko kluba, posle odlaska lidera ekipe, Ante Žižića u redove Darušafake.

Barani su krenuli silovito od samog starta i već do poslednjeg minuta prve deonice otišli na velikih plus 13. Tada je već bilo vidljivo da je odlazak mladog centra nenadoknadiv gubitak za tim Damira Mulaomerovića, koji uopšte nije ličio ekipu iz dosadašnjeg dela prvenstva. Druga četvrtina donela je nešto bolju igru Cibone, pre svega u fazi odbrane ali nedovoljno da bar i ovaj period reše u svoju korist.

Nastavak utakmice bio je jednosmerna ulica. Mornar je iz minuta u minut uvećavao svoju prednost i bilo je jasno da goste očekuje prava katastrofa ukoliko se ne probude. To se na kraju i desilo pa su Zagrepčani napustili tren pognute glave, sa čak 35 poena minusa.

Ekipa Mornara je na ovom meču imala čak šestoricu dvocifrenih igrača, među kojima su najefikasniji bili Lamont Džouns i Antibia Voler sa po 14 poena. 

Kod Cibone je jedini dvocifren bio Emir Sulejmanović sa 14 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Pripremio:Vladimir Kolarik

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter