11
Košarka

FOTO: STARSPORT

DANILOVIĆ OTVORENO: Sastao sam se sa Vučićem i Čovićem, pa šta? Jesam navijač Partizana, ali…

Objavljeno: 25.12.16 u 14:15

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije dao je intervju u kom je otkrio svoje prve dane na novoj funkciji.

Danilović je u intervjuu za ‘Politiku’ gotovio o tome kakve je prve poteze povukao na novom položaju, a to je bio sastanak, ni manje ni više, nego sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Nemam šta da krijem, razgovarao sam i s premijerom Aleksandrom Vučićem. To je sasvim normalno, jer su on i vlada na čijem je čelu pomagali u godinama kada nije bilo ovakvih uspeha – izjavio je Danilović.

Naravno, kao prvi čovek KSS, neizostavan je bio i razgovor sa predsednikom najvećih srpskih klubova, pa i Nebojšom Čovićem. Danilović je objasnio kako će se postaviti u takvim situacijama ubudućem pošto iza sebe ima uspešnu crno-belu karijeru.

– Sasvim je normalno da razgovaram sa predsednikom Zvezde i ja sam se sastao s Nebojšom Čovićem On je bio moj dugogodišnji rival dok sam vodio Partizan, ali sada sam predsednik KSS-a i tu više nema prostora za bilo kakvo favorizovanje. Jesam navijač Partizana i uvek ću to biti, ali kad su u pitanju Savez i reprezentacija svi smo jedan tim. S obzirom na to da se u medijima na različite načine tumačio Čovićev i moj susret, moram da kažem da nije bilo nikakve trgovine – objasnio je predsednik KSS.

HOTSPORT INTERVJU – BATA RADULOVIĆ: Odbio sam Novaka Đokovića zbog Crvene zvezde! (VIDEO) (FOTO)

On je govorio i o odgovornosti koje ima sve manje u mlađim kategorijama srpske košarke, kao i koji su glavni problemi preranog odlaska dece u inostranstvo. Sve utiče i na reprezentaciju.

– Odgovornost je podeljena između roditelja koji imaju nerealne amcibije, menadžera i klubova kloji ne rade na pravi način i ne daju šansu mladim igračima. Zato nam talentiovana deca odlaze u inostranstvo i s 15 godina, uzimaju pasoše drugih zemalja. Imamo slabu ligu, sistem takmičenja u kom klubovi nemaju vremena ni za normalne treninge, kamoli za individualni rad. Rešenje je da se u letnjem periodu s mladima radi sistematski, kao i da šansu za igru potraže u manjim klubovima, a ne mašući peškirima na klupi Partizana i Zvezde. Međutim, tom je pitane svesti igrača i klupskih politika na šta Savez ne može mnogo da utiče – istakao je, između ostalog, Danilović u ovom intervjuu.

0
0

11 Komentara

  1. Razumem fustraciju nekih meni i vecini SRBA nebitnih navijaca, ali sta Vucic favorizuje Zvezdu, gluposti, pa bio bi onda to drzavni projekat, ko u vreme 95-2007 Partizan hara dobija 30 razlike, Zvezdu, sponzori svu uz njeda final foure(to svaka cast)e sad mi dobijamo sve redom glatko, i ko ima veci budzet sad partizan, al, eto nije sve budzet, uostalim ako budete imali srecu da se dovatite finala dobicemo lako odgovor!

    0
    0
    Odgovori
  2. U ovoj i ovakvoj Srbiji ni predsednik kućnog saveta ne moze da se izabere bez saglasnosti Vučića. Sramno je ziveti ovde…

    0
    0
    Odgovori
  3. Imamo ‘slabu ligu’ zato sto nam osobe poput coksa vedre i ‘oblace’, a ujedno nisu sportisti nit sportski radnici, nego bivsi neuspesni sportisti i krim. ‘biznismeni’, kada u sportu nisu uspeli, kako ce tek na ‘normalan’-ZAKONIT nacin TEK u biznisu to ostvariti, znaci, samo zakulisanim i krim. radnjama su SVE stekli, a sada bi da taj model prenesu i u sport..Sve bi da se VRTI oko njegovog FMP-ea, privatnog KK, ALI, BEZ NAVIJACA, sada, kada je PREUZEO ime, grb UGASENE kkcz-AUTOMATSKI JE IZRENTIRAO I NJENE NAVIJACICE U CRVENOMMM .!. XXAAXXAA .!. ON bi voleo da NIKO osim fmp-ea ne igra kosarku u Srb. ili ako i ‘igra’, da mu ti kk budu filijale !!! Zato, JEDINO BIVSE LEGENDE SRPSKE KOSARKE, poput Danilovica, Djordjevica, Bodiroge..treba da preuzmu SVE u svoje ruke, a te krimi. osobe zalutale u kosarku, treba pod hitno odstraniti iz nje !!!
    …………………………………………………………………………………………………………………

    0
    0
    Odgovori
  4. PA NISTA … vucic i covic su sve odradili jos pre 5 godina … a TI danilovicu si doveden da sve to legalizujes kao bisi predsednik kk partizana i kao jedan od najvecih imena srpske kosarke … tvoj primer za predsednika KSS je po uzoru iz politickog nacina rada i razmisljanja … u EU i americi … tako se vlade postavljaju sirom sveta … covic je to dobro prepozno … a vucic odobrio. puno srece i uspeha …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter