0
Evroliga

EVROLIGA: Žalgiris sve bolji, Galata pala u Kazanju (VIDEO)

Objavljeno: 20.12.16 u 21:34

Žalgiris je rezultatom 94:71 savladao Efes, dok je 73:60 bilo na meču Uniksa i Galatasaraja.
Iako oslabljen za najboljeg igrača, Kita Lengforda, Uniks je ostvario veoma važnu pobedu. Od samog starta je domaćin imao minimalnu prednost koja nije izlazila iz okvira jednog poseda, da bi već do poluvremena ruska ekipa imala plus od šest poena.

Uniks je u trećem kvartalu došao do dvocifrene prednosti protiv turske ekipe koja se rano predala i skoro odustala od svake borbe da preokrene.

Voronov je u pobedi svog ima imao 22 poena, dok je Kolom postigao 17. I Parahuski je bio dvocifren sa 11. Na drugoj strani je Guler imao 17, a moguće pojačanje Crvene zvezde, Deon Tompson, je meč završilo sa dva poena i isto toliko skoka za 12 minuta na parketu.

Žalgiris je nastavio sa maestralnom igrom u evropskom takmičenju, ovoga puta je poražen Efes. Gostujući tim je krajem prvog kvartala došao do prednosti koju je tokom drugog furiozno uvećavao. Razlika je ubrzo postala dvocifrena.

Tokom treće deonice je Efes zaigrao dosta bolje, na šta je i Žalgiris odgovorio odličnom košarkom. U finišu su domaći serijama smanjivali zaostatak, ali je već bilo kasno da se razmišlja o preokretu.

Kevin Pangos je predvodio Litvance sa 15 poena, dok ga je pratio Ulanovas sa 14. Na drugoj strani je najbolju rolu imao Tomas Ertel sa 18 poena, dok je Derik Braun postigao 16.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter