0
Košarka

NBA: Noć bez Srba, Dankanov dres otišao u istoriju (VIDEO)

Objavljeno: 19.12.16 u 09:07

Noćas je odigrano pet mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi.
Utakmicu San Antonija i Nju Orleansa u „Ej-Ti end Ti“ centru je obeležilo povlačenje dresa sa brojem 21 legendardnog Tima Dankana koji je bio na tribinama i svedočio novoj pobedi svog bivšeg kluba. Tokom prvog kvartala je San Antonio u većem delu vodio, ali nije uspevao da se odlepi od upornih „pelikana“. Prvu dvocifrenu prednost su košarkaši Grega Popoviča imali u finišu prvog poluvremena, nakon čega je usledilo još bolje drugo u kojem je raspucani Oldriž pod košem razbio „svoje“ rivale. Početkom završne deonice je domaća ekipa imala fantastični plus od 24 poena, da bi Pelikansi do kraja serijom uspeli da smanje zaostatak. Rezultat ovog meča je bio 113:100, a najefikasniji u pobedničkom taboru je bio Lamarkus Oldridž sa 22 poena i sedam skokova. Đinobili je dodao 17, A Lenard 13, dok je na drugoj strani Aleksis Ažinsa imao 16.

(Izvor: YouTube/Motion Station)

Bruklin je na svom parketu sa razlikom od pola koša pobedio Filadelfiju koja u finišu nije imala šansu za pobedonosni šut. Tokom celog prvog poluvremena se igrao totalni egal, prednosti su se smenjivale i uglavnom nisu prelazile pet poena razlike. Usledilo je drugo poluvreme koje je domaći tim otpočeo bolje i umalo već na startu došao do dvocifrene prednosti. Netsi su razliku, koju nisu mogli da povećaju, prokockali, te je u poslednjoj deonici povela Filadelfija koja je tu prednost sačuvala do kraja. Najzaslužniji za trijumf bio je Žoel Embid sa 33 poena i 10 skokova, pratio ga je Ilijasova sa 22 poena. Isto toliko je u Bruklinu imao Bruk Lopez.

(Izvor: YouTube/Motion Station)

Ekipa Toronta je pregazila Orlando koji se bori za pozitivan skor. Ništa nije išlo u tom smeru, posle uvodonog egala su „mađioničari“ poveli i „vladali“ parketom tokom celog prvog poluvremena, čak su sredinom druge četvrtine imali i dvocifreni plus. U drugom delu igre je Toronto prikazao verovatno i najbolju košarku ove sezone za 18. pobedu u takmičenju. Nakon preokreta, Reptorsi su iz akcije u akciju dodatno uvećavali prednost koja je na kraju bila neverovatnih 30 poena razlike. Najbolji je bio Demar Derouzan sa 31 poenom, dok su po 16 postigli Lauri i Valančijunas. U Orlandu je 15 imao Furnije.

(Izvor: YouTube/Motion Station)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Memfis – Juta 73:82

Majami – Boston 95:105

Orlando – Toronto 79:109

Filadelfija – Bruklin 108:107

San Antonio – Nju Orleans 113:100

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter