2
Košarka

PROBLEM ZA SAVEZ: Zvezda ne pušta dva igrača na EP?

Objavljeno: 02.12.16 u 18:28

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće od 16. do 22. decembra na Evropskom prvenstvu u Turskoj, ali još uvek nije poznato u kom sastavu.

Kontitnentalni šampionat je trebalo da se održi letos, tačnije u julu, ali je zbog vanredne situacije oko puča u Turskoj pomeren za decembar, baš kada su sva takmičenja u toku. To je dovelo i do problema u našoj reprezentaciji koja će po svemu sudeći biti oslabljena. Naime, Aleksandar Aranitović je povređen, dok Crvena zvezda ne pušta supertalentovanog Borišu Simanića koji je potreban prvom timu. To je potvrdio direktor reprezentacije Vladimir Kuzmanović.

– Dobili smo dopis Crvene zvezde u kome nam saopštavaju koji igrači su slobodni i mi to potpuno razumemo, kao što razumemo i situaciju Zvezde da je jedan od najtalentovanijih igrača ove generacije Boriša Simanić sastavni deo prvog tima koga čekaju ozbiljne utakmice. I pored toga se nadamo da ćemo u razgovoru sa klubom i mi dobiti neku mogućnost da Borišu imamo na pripremama i samom takmičenju. Naravno da ćemo prihvatiti sve argumente koji stoje u ovom slučaju. Imamo još par igrača koji igraju KLS ligu i njima je omogućeno da nastupaju za svoje timove tokom priprema, trener Gurović i svi mi smo za to da se to ispuni i da klub ne trpi zbog reprezentacije, kada je već situacija takva kakva jeste. Iskreno se nadam da ćemo u nedelju imati ovaj spisak igrača koji nam daje za pravo da verujemo da će trener Gurović i ekipa otići na takmičenje sa ambicijama koje nas zadovoljavaju, a to je pre svega plasman među prvih pet ekipa i viza za Svetsko prvenstvo, a sve preko toga je fantastičan uspeh, kako zbog momenta odigravanja EP, tako i zbog činjenice da opet, na našu veliku žalost, nismo kompletni jer je momak koji je propustio Manhajm i letošnje pripreme za EP Aleksandar Aranitović obnovio povredu. Ne radi se o tome što će propustiti EP, nego nam je svima, kao bivšim igračima, žao što mu se depšavaju takve povrede u tim godinama – istakao je Kuzmanović.

Selektor Milan Gurović je za EP u Turskoj pozvao sledeće igrače:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Dušan Beslać – Dinamik
Aleksandar Aranitović – Crvena zvezda mts
Boriša Simanić – Crvena zvezda mts
Aleksa Radanov – FMP
Aleksa Uskoković – Crvena zvezda mts
Stefan Đorđević – Crvena zvezda mts
Stefan Momirov – Crvena zvezda mts
Nikola Mišković – Mega Leks
Novak Musić – Mega Leks
Mihailo Jovičić – Mega Leks
Miloš Glišić – /
Danilo Petrović – Italija
Lazar Nikolić – Italija
Haris Ćućović – Slovenija
Aleksa Stepanović – BiH[/stextbox]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter