6
Evrokup

FOTO: STARSPORT

POMIRENJE – PUSTA ŽELJA: Kako je Bartomeu jednom rečenicom ugasio nade svih učesnika LŠ, pa i Partizana

Objavljeno: 30.11.16 u 11:16

Generalni sekeretar Kamil Novak istakao je za ‘Eurohops’ da se nada da će FIBA i Evroliga uskoro pronaći zajednički jezik i da su jedina dva zahteva krovne organizacije da Liga šampiona dobije status Evrokupa i pobednika takmičenja u ‘eliti’.

Odgovor je ekspresno usledio za italijanski ‘Tutosport’ od strane prvog čoveka Evrolige Đordija Bartomeua, koji je jasno stavio do znanja da je to samo pusta želja čelinka FIBA. To znači da će do pomirenja i sređivanja odnosa u evropskoj košarci teško doći.

– To je nemoguće i nema nikakvog smisla. U kom turniru, kada ga osvojite, menjate kategoriju? – rekao je Bartomeu.

FIBA ‘POLOŽILA ORUŽJE’: Evroliga je najjača, mi imamo samo dva zahteva…

On je govorio i o italijanskim klubovima koji su zbog pretnji FIBA uprkos trogodišnjim ugovorima odbili da igraju u Evrokupu, a naglasio je da je za njih mesto u Evrokupu otvoreno, kako je bio svestan da su podlegli pritisku, zbog pretnje da bi Italija mogla da ostane bez organizacije Olimpijskog Kvalifikacionog Turinra u Rimu 2024. godine.

0
0

6 Komentara

  1. Ne razumem zasto je ugasio nade partizana?Mozda je ugasio nade Besiktasa i ostalih malo jacih ekipa a partizan tesko da ce uci medju 4 ekipe u svojoj grupi a za dalje da ne pricamo.I ovo takmicenje je krupan zalogaj za ovaj tim,sto su mogli da vide i juce.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ua Bartomeu , zašto radiš po Ćovićevoj direktivi . Znači opet turniri u Kumanovu , Barajevu i kup Tumbasa Miše u Bariču !!!!

    0
    0
    Odgovori
    • ćelo i da igramo kup kikiriki i kokice barem smo tim sa istom adresom i postojanjem od 1945 a vi samo menjate adrese i dosli do KK IVO LOLA RIBAR ADRESA MALI KALEMEGDAN.PA SAD TI RECI DA STE IZ LJUTICE BOGDANA I ČLAN SDCZ, BUHAHAHAHAHAHAHAHA MA DA ISPADNEMO U BETON LIGU JA GA NE MENJAM KAO VI PANTERE

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter