1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PLJUŠTE POHVALE ZA TEA: Igra košarku na uzvišenom nivou, neverovatna je klasa od igrača! (FOTO)

Objavljeno: 27.11.16 u 18:30

Igrač koji je ušao u istoriju Partizana i legendarni košarkaš crno-belih Dušan Kecman govorio je o crno-belima, planovima, ali i reprezentaciji Srbije, Milošu Teodosiću…

Dušan Kecman je u opširnom intervjuu za grčku ‘Gazetu’ govorio o različitim stvarima koje zanimaju košarkašku javnost, kako u Grčkoj, tako i u Srbiji. Intervju je dao tokom Partizanovog gostovanja AEK-u u Atini prethodne srede.

Naravno da je glavna tema bio njegov angažman u Partizanu i dešavanja u crno-belom klubu gde je pomoćni trener Aleksandra Džikića. Objasnio je kako je Partizan završio u FIBA Ligi šampiona.

– Prvo smo prihvatili poziv da igramo Evrokup, međutim Partizan se našao između dve vatre u sukobu Fibe i Evrolige. Košarkaški savez Srbije nam se izvinio, jer nije mogao da nam pomogne zbog problema koji bi nastao zbog reprezentacije. Mi smo, onda, odlučili da igramo Ligu šampiona. Takmičenje je kvalitetno, tu su timovi kao što su AEK, Bešiktaš, Sasari i Zjelona Gora, sa kojima smo igrali i u Evroligi – izjavio je Kecman.

Plan Partizana je da za dve do tri godine se vrati u najelitnije evropsko takmičenje.

– Partizanov cilj je da ponovo stane na svoje, stabilne noge noge, a onda da se vrati u Evroligu u naredne dve do tri godine. Neće biti lako, ali verujem da smo na pravom putu.

Screenshot_4

Osvrnuo se na uspehe košarkaške reprezentacije Srbije, kao i ono što tek očekuje Saletove ‘orlove’.

– Orlovi su odradili odličan posao prethodnih godina. Mnogi kažu da smo našu najlošiju utakmicu odigrali u polufinalu Evrobasketa prošle godine, protiv Litvanije. A nama nije bio dan. Ove godine Srbija je uzela srebro na Olimpijskim igrama, što je ogromna stvar za državu i njih same. Najvažnije od svega je to što ekipa ima svoj ‘kostur’, da čak šestorica igrača igraju u Srbiji, a Saša Đorđević je napravio osnovu za godine koje dolaze. Verujem da možemo do medalje u Turskoj – rekao je Kecman.

Kroz karijeru je često igrao sa, ali i protiv Miloša Teodosića. Očaran je njegovim poslednjim partijama i formom koja ga je dovela do mnogih rekorda.

– Teo igra košarku na uzvišenom nivou. Igra neverovatno dobro, mnogo je sazreo u odnosu na prethodne godine. A dobio je i savršenog partnera, Nanda De Koloa u CSKA. Oni su potpuno drugačiji tipovi igrača, ali Miloš iz utakmice u utakmicu potvrđuje kakva je klasa od igrača. Jako sam ponosan na njega, bili smo saigrači u reprezentaciji, a poslednjih godina dostigao je potpuno nove visine.

Preneo je i kakva ima iskustva kao trener gde je još ‘novajlija’.

– Biti trener je mnogo teže nego kada si igrač. Odmah se oseti razlika. Kao igrač dovoljno je samo da ispunjavaš zahteve koji se pred tebe stave. Kada si trener moraš da pripremiš stručni štab, podeliš zadatke igračima, a to znači da moraš da budeš u stalnom kontaktu sa mnogo osoba Stres tu ima veliki udeo. Čudno mi je bilo kada sam postao trener prošle godine. Nije to bilo nešto na šta sam navikao. Prošla je cela godina, a rad sa trenerom Džikićem je jedno zanimljivo iskustvo – zaključio je Dušan Kecman.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter