7
AdmiralBet ABA Liga

FIBA ‘POLOŽILA ORUŽJE’: Evroliga je najjača, mi imamo samo dva zahteva…

Objavljeno: 24.11.16 u 10:15

Dugo se tokom leta vodio ‘rat’ između FIBA i EKA u kome je stradao i srpski najtrofejniji klub Partizan, a do dogovora bi uskoro moglo da dođe.

Naime, u intervjuu za Eurohops, generalni sekretar FIBA Kamil Novak govorio je o budućnosti evropskih košarkaških takmičenja. On je istakao da FIBA ne želi da preuzme takmičenje od Evrolige i da je ovog leta bila jasna u svojm zahtevima koje je odbila druga strana. Oni su i dalje na snazi, a evo u čemu je reč.

– Mnogo je laži izneto oko sukoba na relaciji FIBA – EKA, FIBA-savezi i EKA-savezi. FIBA ima jasan stav prema Evroligi. Pregovaramo sa Đordijem i dajemo predloge za rešavanje krize. Mislim da samo sada više nego blizu dogovora. Bili smo i letos, ali je druga strana u poslednjem trenutku ‘minirala’ dogovor. Naš predlog je bio da Evroliga zadrži svoj koncept jer je najjača, a da mi budemo drugi nivo takmičenja. Nažalost, oni su želeli 40 klubova. FIBA sada predlaže da Liga šampiona dobije od EKA isti tretman kao i Evrokup, a to je da naš šampion igra u Evroligi. Naša želja je da budemo drugo po jačini takmičenje u Evropi i da naš šampion sledeće godine igra u ‘eliti’ – rekao je Novak.

Da li je ovo lepa vest za čelnike Partizana sigurno da jeste, ne samo za crno-bele, već za sve naše klubove, ali i košarku uopšte. Izgleda da se svetlost na kraju tunela nazire…

0
0

7 Komentara

  1. A kakve veze ovo ima sa vama prosjacima. Sto letis tako visoko? Sta sad ste vi kao neka elita sto 3 godine za redom igrate EL. Ne moj samo da places kad vam budu strpali ono govno u zatvor jer necete imati vise para ni da redare platite.

    0
    0
    Odgovori
    • Kakve veze ima šampion države sa ovim tekstom,pod „naš šampion“ se podrazumeva pobednik fiba lige šampiona…A to je prilika da se Partizan vrati tamo gde pripada,ne ove godine ali možda već sledeće…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter