0
Košarka

VELIKA ČAST: Reči trenera Denvera o Nikoli Jokiću koji pokazuju veličinu srpskog košarkaša (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.16 u 17:57

Ne samo veličinu u fizičkom, već i u igračkom smislu. Dokaz koliko je cenjen u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Nikola Jokić je, za razliku od neverovatne ‘ruki’ sezone prošle godine, kao i fantastičnog leta sa reprezentacijom Srbije, pomalo pao u formi u na startu nove NBA lige je pružao ne tako zapažene partije.

Trener Denver Nagetsa Majk Maloun ima objašnjenje za Nikolu Jokića uz velike pohvale na račun srpskog centra.

– Jokić je verovatno najnesebičniji košarkaš u našem timu. On je momak koji će čak da dođe do mene i da mi kaže da ne želi da bude starter, već želi da ekipa pobedi. On je jedan od retkih momaka u timu koji neće da bude pogođen kada ga izbacim iz petorke. Mnogo poštujem to kod njega – rekao je Maloun.

‘PROFESOR’ RAZBIJA: Pogledajte partiju karijere Nemanje Bjelice (VIDEO)

Jokić je promenio poziciju u timu i, prema rečima Malouna, to ga muči na startu nove sezone. Zbog toga je trener Nagetsa preuzeo odgovornost na sebe i najavio da će se to promeniti.

– Vratio bih se u prošlu sezonu, imao je sjajnu godinu na poziciji centra. Rekao sam mu da se osećam loše što sam mu promenio poziciju. Bilo je nekih dobrih stvari, ali mu nije lako. Prioritet je da ga vratimo u formu iz prošle godine. Dobiće veću minutažu na poziciji centra, tek ponekad će se spuštati na “četvorku“. Ranije je bio slobodan, lagan, srećan u igri. A sada… Čini mi se kao da je cela planeta pala na njegova leđa. Učiniću sve da to popravim – naveo je Meloun.

Evo i kako asistira i igra srpski reprezentativac:

(Izvor: youtube / NBA)

(Izvor: youtube / Evin Gualberto)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter