1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HEČER: Prihvatamo ulogu autsajdera, ali…

Objavljeno: 05.11.16 u 11:56

Partizan je uvek do sada umeo da „ubode“ kada su u pitanju igrači iz Sjedinjenih Država. Tako je bilo i sa izborom novog pleja.

Vilijam Hečer je od početka sezone jedan od najboljih igrača u timu Aleksandra Džikića, i lider ekipe.

– Kad sam došao čuo sam da očekivanja i nisu velika. Bila su neka, recimo, srednja. Krenuli smo baš dobro. Sezonu smo otvorili sa šest uzastopnih pobeda. Prvi poraz smo doživeli tek u sedmom meč i to u finišu. Sad, kad se pobeđuje, svi odjednom očekuju mnogo. Posebno navijači. Oni priželjkuju da budemo šampioni. I to je sada drugačija vrsta pritiska, rekao je Hečer za Sportski žurnal.

– Sve je to normalno u sportu. Stvari se menjaju tokom sezone. Bitno je da to shvatimo i da kad god izađemo na terenu damo sve od sebe. Šta god bilo na kraju, pobedili ili izgubili, bitno je da nemamo šta sebi da zamerimo.

Amerikanac je istakao i da uživa u Beogradu, da obožava srpsku kuhinju, kao i da će uskoro dovesti porodicu u Srbiju.

​- Beograd je prelep. Prvi put igram u klubu iz glavnog grada jedne države. Beograd je veliki, možeš da radiš mnoge stvari, da ideš na mnoga mesta i zadovoljan sam ovde. Uskoro će mi doći i porodica, svi zajedno. Do sada su uvek dolazili pojedinačno, a sada će zajedno i biće zanimljivo, rekao je Hečer.

On je naglasio da je svestan veličine kluba za koji igra.

– Možda će neko reći da ovo nije „onaj“ Partizan, iz slavnih evroligaških dana, ali i dalje je to Partizan. Svi mi nosimo to ime na dresovima i svesni smo veličine kluba. Veliki je pritisak, ali pritisak je dobar i on ne bi smeo da nas slomi već da nas tera da u dvakom trenutku izvlačimo maksimum, poručio je plej „crno-belih“.

SIMONOVIĆ I BJELICA: Bićemo spremni za derbi

Hečer se osvrnuo i na predstojeći duel sa Crvenom zvezdom, kojoj je sjajni organizator igre prepustio ulogu favorita.

– Biće teško. Zvezda ima jak tim, igra Evroligu. Da bismo uopšte mogli da igramo sa „crveno-belima“ moraćemo da ispravimo sve greške koje smo pravili na prethodnim utakmicama. Ne možemo da ih ponovimo protiv Zvezde, jer ćemo u tom slučaju biti surovo kažnjeni. Prihvatamo ulogu autsajdera u ovom meču i pokušaćemo da je iskoristimo i „ukrademo“ pobedu, objasnio je on, i dodao da je u grčkoj bio učesnik derbija koji je sličan beogradskom.

– Gde god sam igrao iskusio sam neku vrstu rivaliteta između dva kluba, ali najbliži onome što imaju Partizan i Zvezda je odnos između PAOK-a i Arisa u Solunu. I to su veliki gradski rivali, dvorana je uvek bila krcata kad smo igrali protiv Arisa, navijači su bili „ludi“. Očekujem da će i ovde biti slično, zaključio je Hečer.

0
0

1 Komentara

  1. ..ali pobedicemo i ovaj fmp-2 u inat kolonizatorima Srb., jedno je sto nam ONI naturaju, ali SUROVA STVARNOST, KAO PROSLOST I BUDUCNOST PO NJIH BICE STRASNA, OPET, ZAUVEK.K.K. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter