0
Košarka

U SUSRET NBA: Može li neko da poremeti ‘Kralja’?

Objavljeno: 26.10.16 u 00:20

Pred nama je 71. izdanje NBA lige. Sezonu noćas od 1:30 otvaraju ekipe Klivlend Kavalirsa i Njujork Niksa, a mi vam ovom prilikom predstavljamo istočnu konferenciju.

Istočna konferencija podeljena je u tri divizije – Atlantik, Central i Jugoistok.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Jugoistok: Atlanta Houks, Šarlot Hornets, Majami Hit, Orlando Medžik, Vašington Vizards[/stextbox]

Atlanta Houks

Houksi su prošle godine izbacili Boston u prvoj rundi plej ofa Istoka, ali su odmah potom naleteli na Klivlend, koji u svojoj konferenciji jednostavno nije imao ozbiljnog rivala.

Tokom ove međusezone ekipu su napustili Kirk Hajnrih, Džef Tig i Al Horford, ali je zato, uz tri rukija, stigao i Dvajt Hauard, od kog se očekuje da bude nosilac igre, uz Šredera i Korvera, a možda je upravo Hauard karika koja je potrebna Houksima, kako bi napravili iskorak u narednoj sezoni.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Prognozirana startna petorka:
Šreder, Bejzmor, Korver, Milsap, Hauard[/stextbox]

Šarlot Hornets

Kemba Voker, Nikolas Batum, Majkl Kid-Gilkrist su ostali, stigao je Marko Belineli, kao i Roj Hibert. Tim su napustili Džeremi Lin i Al Džeferson, ali je dolazak Belinelija i Hiberta svakako nadogradnja. Šarlotu svi predviđaju sredinu, eventualno plasman u plej of, što je verovatno i realan domet ovog tima, ali ne bi trebalo isključiti ni mogućnost iznenađenja i boljeg rezultata od očekivanog.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Prognozirana startna petorka: 
Voker, Batum, Kid-Gilkrist, Vilijams, Zelner[/stextbox]

Majami Hit

Pored Dvejna Vejda, o čijem odlasku se mesecima pisalo i koji je pojačao Čikago, tim su napustili i Luol Deng, Džo Džonson, Amare Stodemajer… Umesto njih, stigli su Dion Vejters i Derik Vilijams. Neizvesno je da li će i koliko Kris Boš moći da pomogne ekipi u ovoj sezoni, ali svakako nije pogrešno smatrati da će Hitsi imati velikih problema u nastupajućoj sezoni.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Prognozirana startna petorka:
Dragić, Vejters, Vinslov, Vilijams, Vajtsajd[/stextbox]

Orlando Medžik

U Orlando je svakako stigao čovek koji kao da ima magiju u rukama kad je uposedu lopte (Di Džej Augustin), ali je tim previše tanak za bilo kakve ambicije, mada ne bi bilo iznenađenje da, ukoliko dobro otvore sezonu, uspeju da se umešaju u borbu za prvih osam mesta na Istoku. 

Pored Augustina, u ekipu su stigli i Džef Grin i Serž Ibaka, ali su takođe otišli i bitni šrafovi, poput Iljasove ili Brendona Dženkingsa. Sve u svemu, prosečan sastav od kog ne bi trebalo da očekujete mnogo.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Pejton, Furnije, Gordon, Ibaka, Vučević[/stextbox]

Vašington Vizards

Poslednji tim Majkla Džordana samo ludom srećom i očajnim partijama vodećih ekipa Istoka može da se nada bilo kakvom pozitivnom plasmanu.

Tim će se i ove sezone najviše zasnivati na similtankama Džona Vola i Bredlija Bila, tako da bi bilo pravo iznenađenje ukoliko bi uspeli da naprave rezultat vredan pomena. Tanko, mnogo tanko…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Vol, Bil, Porter, Moris, Gortat[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Atlantik: Boston Seltiks, Bruklin Nets, Filadelfija 76ers, Toronto Reptors, Njujork Niks[/stextbox]

Boston Seltiks

Seltiksi nisu mnogo menjali, stigao je Al Horford, što bi trebalo da bude ozbiljna nadogradnja pod košem. Napad će i ove godine organizovati Ajzea Tomas, tako da bi trebalo očekivati poprilično zanimljivu košarku od ekipe Bostona, mada je teško poverovati da mogu ozbiljnije da ugroze šampionske ambicije Klivlenda.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Tomas, Bredli, Krauder, Džonson, Horford[/stextbox]

Bruklin Nets

Netsi su u svoje redove doveli Džeremija Lina, a pored njega stigao je i Trevor Buker, kao i Luis Skola. Ipak, to nije dovoljno za iole pozitivnije prognoze, pa ih mnogi smatraju najslabijom ekipom lige, odmah nakon Filadelfije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Lin, Bogdanović, Holis – Džeferson, Buker, Lopez[/stextbox]

Filadelfija 76ers

Jedan od najzanimljivijih timova za praćenje ove sezone, pošto će za Filadelfiju ove godine nastupati i Timoti Luvavu, bivši košarkaš Mega Leksa, kao i Dario Šarić. Ipak, mnogi bivšu ekipu Alena Ajversona gledaju kao zalutalu u NBA, tako da bi sve preko 20 pobeda za ovaj tim, koji je proteklih sezona iz nedelje u nedelju punio novine očajnim partijama, bilo pravo iznenađenje.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Bejlis, Henderson, Kovington, Okafor, Emblid[/stextbox]

Toronto Reptors

Lauri, Derozan i Valančijunas bi trebalo da budu sasvim dovoljni da ovoj ekipi obezbede rutinski plasman u plej of, a tamo… Dobra vest za ekipu Toronta jeste što ekipa praktično nije menjana, svi bitniji igrači su ostali na okupu, jedino je Skola napustio tim, pa ne bi trebalo da iznenadi ukoliko Reptorsi budu ujedno i najozbiljniji konkurent timu Klivlenda u pohodu na finale.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Lauri, Derozan, Kerol, Paterson, Valančijunas[/stextbox]

Njujork Niks

Sezona „biti ili ne biti“. Niksi su promenili čak deset igrača. Ekipu su napustili Kalderon, Galovej, Vilijams, a stigli su Brendon Dženkings, Kortni Li, Žoakim Noa, i, što je najbitnije, Derik Rouz. Ukoliko bivši plejmejker Čikaga uspe da ostane nepovređen, ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko tim Karmela Entonija konačno napravi neki osetniji rezultat. Ukoliko on i ove godine izostane, čini se da će Niksi na bilo kakav pozitivan epolog čekati još dugo, dugo… A dobra stvar je i to što će Porzingis konačno imati dobru podršku u reketu u vidu Noe, tako da nije isključeno da Njujork bude najprijatnije iznenađenje ove godine.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Rouz, Li, Entoni, Porzingis, Noa[/stextbox]

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Central: Čikago Buls, Milvoki Baks, Klivlend Kavalirs, Detroit Pistons, Indijana Pejsers[/stextbox]

Čikago Buls

Derik Rouz je, uprkos čestim povredama, bio velika nada ovog tima, i njegov odlazak će sigurno ostaviti traga na ekipu. Ali, tu rupu će pokušati da upotpune Dvejn Vejd i Režon Rondo, koji su pojačali ovaj tim. Pored njih, stigli su i Robin Lopez i Majkl Karter-Vilijams, pa bi trebalo očekivati sasvim solidnu sezonu od ove ekipe. Tu su takođe i Dak Mekdermot, te Tadž Gibson, dubina postoji… Ukoliko ih ove godine mimoiđu povrede, mogu daleko.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Rondo, Vejd, Batler, Mirotić, Lopez[/stextbox]

Milvoki Baks

Stigli su Delavedova, Bizli, Teletović, Karter-Vilijams i Mejo su napustili Milvoki… Sve u svemu, tim od kog ne bi trebalo očekivati nešto posebno, jer uz relativno tanku prvu petorku, nemaju ni klupu, pa teško da mogu da naprave bilo šta vredno pomena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Delavedova, Von, Antetokounpo, Parker, Monro[/stextbox]

Klivlend Kavalirs

U ekipi su još uvek i Lebron, i Kajri Irving, i Kevin Lav. Ostatak će verovatno na momente popunjavati brojke, ali ova trojka bi trebalo da bude dovoljna da izvuče sezonu bar približno dobro kao prošlu. Ukoliko Džej Ar Smit i Tristan Tompson budu raspoloženi, teško će iko moći da im parira na Istoku.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Irving, Smit, Lebron, Lav, Tompson[/stextbox]

Detroit Pistons

Uz Minesotu i Denver za Srbe najzanimljivija ekipa, pošto bi bitnu ulogu trebalo da igra Boban Marjanović, koji je stigao iz San Antonija. Ipak, prvi centar ekipe biće Andre Dramond, ali svakako će Detroit biti interesantan za gledanje, jer imaju veoma talentovanu, mladu i poletnu ekipu, i ne bi bilo iznenađenje ukoliko naprave iskorak i umešaju se u borbu za vrh konferencije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Smit, Kaldvel-Poup, Haris, Moris, Dramond[/stextbox]

Srbi u ekipi: Boban Marjanović

Indijana Pejsers

Sezona istine Pola Džordža. Ovog puta neće biti problematičnog Taja Losona, već će igru organizovati Džef Tig, a uz Montu Elisa, spoljna linija Indijane sposobna je da svakoga zatrpa. Iako su na centarskim pozicijama malo slabiji (Tadeus Jang i Majls Tarner), spoljna linija je dovoljno kvalitetna da napravi razliku. A tu su i Al Džeferson i Si Džej Majls… Svakako, uz Nikse i Čikago možda i najveći favoriti da pomrse konce Klivlendu.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Projektovana startna petorka:
Tig, Elis, Džordž, Jang, Tarner[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter