4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Drama! Zvezda se silno namučila i istrošila, ali ipak trijumfovala nad Igokeom (FOTO)

Objavljeno: 23.10.16 u 22:48

U poslednjem meču dana u ABA j.t.d. ligi Crvena zvezda je u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ pobedila Igokeu tesnim rezultatom 68:66.

Crvena zvezda je u punom ‘gasu’ i seriji od nekoliko jako teških utakmica dočekala večeras Igokeu koja je u Beograd došla da igra košarku i nikako da se preda. Međutim, sam početak meča doneo je sigurnu igru Zvezde i prednost od 21:12 posle prvih 10 minuta.

Ta razlika je ostala na snazi tokom većeg dela druge deonice, uspeli su čak Aleksandrovčani da smanje zaostatak, ali je trojka sa skoro pola terena Čarlsa Dženkinsa gotovo ‘slomila’ goste.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Međutim, umesto privođenja meča kraju, Igokea je potpuno proradila u trećoj deonici. Zvezda sa druge strane nije mogla da pogodi ‘okean sa broda’, pa se razlika topila, sve dok Igokea nije potpuno preuzela vođstvo pogotcima Robinsona za 44:46.

Zvezda je u tom periodu postigla svega sedam poena, Igokea čak 20 i to dovoljno govori o tome kako je tim iz Laktaša došao do preokreta.

Do kraja meča Zvezda se mučila sa šutom, a Igokea sa skokom u odbrani, pa su se tako punile statističke kolone, ali nijedan tim nije uspevao da napravi veću razliku.

Ušlo se u izuzetno dramatičnu završnicu u kojoj su se najviše šutirala slobodna bacanja, a kada je Marko Gudurić pogodio jedan dva penala na četiri sekunde pre kraja Zvezda je stekla prednost od dva poena, koju Igokea nije ponovo dostigla. Pašalić je pokušao, ali nije uspeo da se probije do koša crveno-belih.

Ubedljivo najbolji pojedinac meča bio je bek gostiju Šibalić, strelac čak 27 poena, a pratio ga je saigrač Robinson sa 10. Oni su bili jedini dvocifreni u timu Igokee.

U pobedničkom taboru takođe je bilo samo dva igrača sa dvocifrenim učinkom, Milko Bjelica je postigao 15, a Marko Gudurić 10 poena.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

4 Komentara

  1. Zamalo da i drugi tim fmp-ea danas dozivi debakl, ali kraj je vise nego ocigledan, blizi se..poglavlja se otvaraju, lopovi se zatvaraju, mutanti nestajuuu..ZAUVEK.K.K. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Blizi se,ludaku,utakmica koja ce ti zatvoriti usta,bar na nekoliko dana.Kada budemo obrisali parket sa franjevackom ekipom i samim tim im pokazemo gde im je mesto jer su ovako previse poleteli i to nerealno previse.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter