17
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Drama u Istanbulu i velika pobeda Crvene zvezde! (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.16 u 20:49

U drugom kolu Evrolige Crvena zvezda je pobedila Galatasaraj u Istanbulu rezultatom 85:83.

Utakmica u Istanbulu bila je označena ‘mečom visokog rizika’, jasno, zbog istorije sukoba dva kluba i ubistva Marka Ivkovića Jagode pre dve godine u ovom gradu. Bilo je zbog toga mnogo provokacija od strane turskih huligana, ali na samom meču nije bilo sličnih incidenata.

Stoga, da se okrenemo sportskoj strani. Zvezda je u meč ušla dosta smušeno, sporo i bez odgovora na ‘tuču’ domaćih, pa je razlika vrlo brzo otišla na plus 14 u korist Galatasaraja.

Međutim, vrlo brzo je usledila serija crveno-belih i posle 30:17 u prvoj deonici za domaće, identičan rezultat bio je u korist gostiju u drugoj četvrtini. Marko Simonović se raspucao i sa tri trojke uz pomoć Marka Gudurića doneo rezultatski egal srpskom šampionu.

Kako je počela treća četvrtina činilo se da će Zvezda slomiti domaćina. Galatasaraj nije mogao da pogodi apsolutno ništa, dok je tim Dejana Radonjića rešetao iz svih pozicija, a seriju pogodaka začinio je Stefan Jović neverovatnim pogotkom.

(Izvor: youtube / Crvena Zvezda – Movies & Highlights)

Međutim, tada su Turci promenili odbranu i zaigrali mnogo agresivnije. To nije naišlo na odgovor Beograđana, a kada se raspucao Ostin Dej, rezultat je već bio u egalu do kraja treće deonice.

Očekivala se reakcija Crvene zvezde, ali je ona izostala. Nije bilo igrača koji bi ‘povukao ručnu’ i pokrenuo napad crveno-belih, a kako je vreme odmicalo, Galatasaraj je prešao u minimalno vođstvo.

Na 1:47 do kraja rezultat je glasio 83:80, a onda su Kuzmić ispod koša i Jović polaganjem u kontri doneli vođstvo Zvezdi.

Aleks Tajus je promašio dva slobodna bacanja, na drugoj strani Gudurić promašio flouter, ali što je najbitnije, na dve sekunde do kraja Ostin Dej je promašio šut za pobedu Galasaraja, a Stefan Jović uhvatio loptu pod svojim košem i bio fauliran.

Pogodio je prvo bacanje, drugo namerno promašio i utakmica je bila završena iako je Dej pokušao sa celog terena. Pobeda Zvezde u Istanbulu za 1-1 u Evroligi!

Simonović je imao čak 23 poena, ‘meč-viner’ Jović 14, a po 11 su ubacili Gudurić i Kuzmić. Na drugoj strani, Ostin Dej je imao čak 24 poena, a Aleks Tajus 19 koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Galatasaraj – Crvena zvezda

Dvorana: Abdi Ipekči
Sudije: Roča, Fudis, Viklicki

Galatasaraj: Smit 4, Preldžić, Micov 1, Tajus 19, Tompson 4, Šilb 1, Plajs 2, Dej 24, Guler 4, Dibler 4, Dentmon 12, Koksal 8.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Dangubić 9, Mitrović 1, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 23, Dženkins, 3 Gudurić 11, Jović 14, Kuzmić 11,  Bjelica .

[/stextbox]

 

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

17 Komentara

  1. Zamalo da nas skupo kosta prebacivanje Djenke na pleja,sredinom trece cetvrtine,kad je Jovic morao da se odmori.Pusti Rebica,to mu je prirodna pozicija i istrpi ga neki minut.Prema vidjenom,dovescemo sigurno novog pleja i Reba ide u reklame jer Radonja nema poverenja u njega a doduse,protiv Darusafake je bio katastrofalan kad je ulazio.Danas je Mitrovic bio daleko ispod proseka.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kako ce veceras da spavaju navijaci franjevske mlade partizanke?Taman su spremili tastature da lupaju gluposti i nebuloze,kao po obicaju i sad…evo im k..ac.

    0
    0
    Odgovori
    • Dečko i mi smo (navijači Partizana)bili večeras uz Zvezdu.Zbog Jagode,zbog Srbije.Ne sudi većini zbog nekoliko napaljenih klinaca kao što si i sam.Raduj se pobedi i u pobedi se ne uznesi.Mržnja nije dobra zabog karme.Čestitam pobedu i idemo dalje

      0
      0
      Odgovori
  3. Kako ce veceras da spavaju navijaci franjevske mlade partizanke?Taman su spremili tastature da lupaju gluposti i nebuloze,kao po obicaju i sad…evo im k..ac.

    0
    0
    Odgovori
  4. Rudonja odlazi dok jos imas obraza prevaro od trenera durungo crnogorska i drugu dobijenu utakmicu umalo zbog tebe strucnjaka da izgubimo plej i centar ti fale od pocetka a ti nesto cekas i dalje na tajmautima samo mrdas rukama slovo ne znas da beknes , mozes samo kroz ovu amatersku aba ligu da se setas jer ima 2 kluba ostalo sve go… prevaro jedna, od darusafake kuci gubis posle +16 neznalico glupa

    0
    0
    Odgovori
  5. Bravo naši mislim da se ovih 20 % ostatka Srbije koji su navijali za turke sada kljukaju tabletama za smirenje radovali ste se prošle nedelje posle darusafake eto sad plačite

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter