0
Košarka

KK RADNIČKI: Nakon Uba, sledi Student

Objavljeno: 14.10.16 u 11:24

Nakon pobede na prvoligaškoj premijeri protiv Uba 124:77, KKK Radnički i u drugom kolu Prve lige-Zapad igra na svom terenu, gost u hali Jezero biće Student iz Bajine Bašte, a utakmica je na programu u nedelju 16. oktobra od 13 časova.

Pobedu Šumadinaca izvojevalo je po par iskusnijih igrača iz prve sezone i pojačanja, uz petoricu juniora, a tu rundu na „Zapadu“ propustio je Marko Šamanović, službeno odsutan do pre tri dana. Najavu kola započinjemo njegovim utiscima o premijeri u Prvoj ligi i nastupu saigrača.

Šamanović: Utisci o prvom kolu su fenomenalni! Da se tako ubedljivo pobedi ekipa koja je prošle sezone bila do poslednjeg kola prva na tabeli i glavni konkurent za ulazak u viši rang. Naši momci su taj meč odigrali ozbiljno, svi su igrali i davali poene i nadam se da će to da se ponovi i u drugom kolu.

Za razliku od Kragujevčana, ekipa iz Bajine Bašte je ubedljivo poražena na domaćem terenu u prvom kolu, bolji je bio Novi Pazar koji je upisao ubedljivu pobedu 91:73.

Student se prvi put predstavlja kragujevačkoj publici kao gost KKK Radnički. Šamanović prenosi kakav rival dolazi.

– Student je vrlo neugodan protivnik, imaju igrače koji mogu da pogode iz svih pozicija, čak i visoki igrači imaju izuzetno dobar šut za tri poena. Spremamo se ozbiljno za tu utakmicu i očekujem dobru borbu.

Kragujevački internacionalac je proanalizirao konkurenciju za prvo mesto u ovoj ligi.

– Prema informacijama kojima raspolažem, Novi Pazar je konkurent broj 1. Sastavili su ekipu od dobrih igrača i učinili ovu ligu mnogo ozbiljnijom. Tu je i Klik, ozbiljna ekipa iz Arilje, što je pokazala na utakmici Kupa.

Jaka „četvorka“ domaćina za klupski sajt rekapitulira svoj angažman na Maldivima – još jedno internacionalno iskustvo, i iznosi kakav efekat može da ima ta igra na ovo što ga čeka u dresu KKK Radnički.

– Što se tiče mog aganžmana na Maldiviama, još sam pod utiskom jer smo napravili neočekivan rezultat osvajanjem drugog mesta, a ja sam proglašen za najboljeg strelca. Na to sam ponosan jer je tu bilo dosta dobrih stranaca koji su igrali. Meni taj boravak dosta znači, dolazim sa jednim iskustvom više i sa većom dozom samopouzdanja.

Ko god da dolazi u Jezero, KKK Radnički ima „šestog“ igrača, publiku koja je već na premijeri potvrdila da će kao i prošle sezone igračima biti snažan vetar u leđa. Na kraju najave kola, Šamanović iznosi zašto da Kragujevčani dođu u Jezero u nedelju u rano popodne.

– Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, da podrži naš tim, mlade igrače kojima podrška mnogo znači. Jedino tako možemo zajedno da ostvarimo ciljeve, a ključni je – da kragujevačku košarku vratimo tamo gde joj je i mesto.

Od ove utakmice, KKK Radnički započinje prodaju sezonskih ulaznica po ceni od 1.000 dinara. Кlub će do aprila 2017. godine da odigra ukupno 13 prvenstvenih utakmica u hali Jezero (preostalo je 12). Otuda je ovo simbolična cena koja po utakmici iznosi manje od redovnih sto dinara i predstavlja podršku klubu za funkcionisanje u ekonomskim prilika koje nisu najpovoljnije za sport u celini.

Prodaja počinje u nedelju 16. oktobra, pred utakmicu drugog kola Prve lige-Zapad KKK Radnički-KK Student koja je zakazana za 13 časova. Ulaznice mogu da se obezbede na blagajni hale Jezero.

Uz halu Jezero gde KKK Radnički igra sve prvoligaške utakmice, karte mogu da se obezbede i u službenim prostorijama kluba (SD Radnički, Kralja A. Prvog Karađorđevića 56) radnim danima od 9 do 13 časova. Uskoro sledi informacija o još nekoliko mesta u gradu gde će takođe biti omogućena nabavka sezonskih ulaznica KKK Radnički.

Kompletan raspored utakmica nalazi se na klupskom sajtu – kalendar

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter