4
Košarka

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ PRED START SEZONE: ABA liga mnogo kvalitetnija, pojačanja će doći…

Objavljeno: 29.09.16 u 13:56

Na konferenciji Dejana Radonjića pred start ABA lige, neizostavna tema, naravno, bila su pojačanja, koja navijači tako željno iščekuju.

Dejan Radonjić počinje novu sezonu na klupi Crvene zvezde, sa kojom je bio deo istorije u prethodnim godinama po mnogo parametara. Sada počinje nova, kako kaže, nikada jača liga u regionalnom takmičenju, a istakao je i koji timovi su najveća pretnja crveno-belima.

– Već sam pričao o ABA ligi. Ove godine je znatno kvalitetnije nego pre. Ne samo zbog direktnih rivala, već i zbog kvaliteta ostatka lige, što bi trebalo da donese i teže mečeve, ali i veće uživanje navijača. Izdvojio bih pre svega Cedevitu i Budućnost, ali i Megu koja je stvorila opet tim pun potencijala. Partizan je znatno jači nego prošle godine, za nas je to izazov više – izjavio je Dejan Radonjić.

Prvi rival biće MZT iz Skoplja.

– Imaju ekipu koja gađa uspeh i u Evrokupu, imaju i novog trenera. Nema potrebe za oprezom jer moramo da odigramo maksimalno da bismo dobili meč. Očekuje nas težak raspored, Zadar koji nije lak rival, Mega, pa Evroliga… Potrebno je, pored kvaliteta, voditi računa i o svežini, što će biti teško. Biće sigurno oscilacija, ali sad je cilj da pronađemo svoje mesto u Evroligi – poručio je strateg crveno-belih.

– Očekujem da ćemo biti jači tokom sezone. Možemo da osvojimo ABA, a što se EL tiče, to tek treba da se sagleda, još se ništa ne zna. Daćemo sve od sebe da ostanemo deo Evrolige i naredne godine – prokomentarisao je Radonjić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Neizostavna tema, naravno, bila su i pojačanja, koja navijači tako željno iščekuju.

– Ne bi trebalo da razmišljamo o tome šta bi bilo kad bi bilo. Na kraju prošle sezone je ideja bila da od postojećeg kadra ostanu oni koje smo želeli da zadržimo. Imamo veliki uticaj visokih plata u NBA, pa novi format lige…

– Mi smo doveli one koji su nam finansijski bili dostupni. Želimo da prpnađemo dostupna rešenja koja će biti korisna i koja će se adaptirati timu. Moramo da povučemo najbolji potez. Idealno rešenje ne postoji. Trenutno imamo 12 igrača sa srpskim pasošem.

– Ranije se mnogo mašilo sa pojačanjima, zbog toga se ovoliko čekalo na ovu poziciju na kojoj smo trenutno.

O Bjelici, Kuzmiću, Dženkins:

– Kvalitetni su ljudi i na dobar način su ušli u tim. Za sad izgleda da smo došli do dobrih rešenja. Dženkinsa znamo i znamo šta možemo da očekujemo. Nema nepoznanica – zaključio je Dejan Radonjić.

Pripremili: Strahinja Nikolić i Stefan Smuđa

0
0

4 Komentara

  1. realno si ti uprskao sa svojim glupostima i nisi uopšte razumeo šta je napisao brajko!
    sreća samo partizanu država pomaže dok „zvezda“ vrati kolko miliona za koju godinu
    a troši ko u gastarbajterskoj oesmi bore čorbe hahaha

    0
    0
    Odgovori
    • Vidi se po Brajku i njegovim minusima koje je dobio,kakav je komentar poslao a inace je poznat po glupostima.Izgleda da si ga samo ti razumeo,osim ako nisi bas ti brajko,cim ga branis od argumentovanog odgovora.Samo nemojte vi da pricate o trosenju jer ste ojadili drzavu u ovom veku,dok su vasi politicari bili na vlasti,mada i sada vise dobijate.Okle lova za citav novi tim?Dolaze za kikiriki i semenke?

      0
      0
      Odgovori
  2. Aba liga mnogo kvalitetnija?! Pa liga je iz godine u godinu sve slabija a ove je za sada najgora. U celoj ligi ima mozda 7-8 stvarno kvalitetnih igraca a ovo ostalo ili je mlado ili nema potreban kvalitet. Cibona i Partizan su nikada slabiji, Olimpija takodje, nema vise Splita, Bosne, prave Zvezde,Hemofarma,Kragujevca…sada dominiraju novokomponovani klubovi Coviceva Zvezda, Cedevita,Mega…klubovi koji u staroj Jugi nisu ni postojali

    0
    0
    Odgovori
    • Ne lupaj gluposti…ne igra se nekadasnje prvenstvo,nego sadasnje.Sta ima veze ako nema Splita i Bosne?Kako su sejali,tako ce i da zanju.Prosle godine u ovo vreme,partizan je imao 3 puta slabiji tim od ovoga,Cibona takodje.Drzava je omogucila partizanu da se pojaca i on je to uradio,dovevsi 10-tak novih i sasvim solidnih igrac,tako da je sad najozbiljniji kandidat za 5.mesto a prosle sezone mu je jedini cilj bio da obezbedi opsnatak u ligi.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter