Sportski direktor Partizana Dragan Todorić govorio je o stanju u Partizanu, ali je i odgovorio Zvezdašima koliko je skup tim crno-belih.

Partizan je letos doveo osam pojačanja. To je bio povod Delijama da odgovore na prozivke Grobara o trošenju narodnih para. I dok prepucavanje navijača na forumima traje kome je ko i koliko pomogao, Dragan Todorić je za “Informer” govorio o svim temama vezanim za “parni valjak”.


Naravno, na prvo mestu bile su finansije i situacija u klubu koji duguje više miliona evra.

– Klub je u ozbiljnim dugovima i to ne može da se sanira preko noći. Prošle sezone smo krenuli iz minusa, sada smo isto u minusu, samo malo manjem. Situacija svakako nije sjajna i biće nam potrebno sigurno još dve godine da se stabilizujemo – počeo je priču za “Informer, Dragan Todorić.

Po pojačanjima koja je Partizan doveo moglo bi se reći da je kriza mnogo manja nego pre 12 meseci, ipak sportski direktor Partizana tvrdi da je ovo najeftiniji tim koji je ikada igao u crno-belom dresu.

– Doveli smo osam igrača ove sezone i onda su krenule spekulacije odakle nam pare za to. Pričalo se da smo doveli skupa pojačanja. Moram da kažem da je Partizanov tim u ovoj sezoni jeftiniji nego prošlogodišnji. Štaviše, ovo je najjeftiniji tim Partizana ovom veku. Neću da govorim o sumama jer to nije moj posao, ali sam siguran da je najjeftiniji.

Cilj Partizana u novoj sezoni je da bude bolji nego lane, a to znači bar plasman u plej-of ABA lige.

– Partizan ima najverniju armiju navijača na prostorima bivše Jugoslavije i zbog toga smo dužni da napravimo i dobar rezultat. Ako ćete da me pitate šta je to dobar rezultat, mogu da kažem samo bolji nego prošle sezone. Biće nam teško da to ostvarimo sa ovako malo novca. Imali smo uspeha ranijih godina uprkos besparici, samo što je situacija sad mnogo teža – istakao je Todorić.

Dragan Todorić se osvrnuo i na ambicije kluba u novom takmičenju FIBA Ligi šampiona.

– Bez obzira na sastav i budžet, želimo da budemo konkurentni u ovom takmičenju. Prethodnih sezona smo u sva takmičenja ulazili sa ciljem da ih osvojimo, a sad ne možemo tako nešto da tvrdimo – zaključio je Todorić u razgovoru za “Informer”.

POJAČANJA PARTIZANA:

Centri

Đorđe Majstorović
Uroš Luković
Krilni centri
Stefan Birčević
Kenan Karahodžić

Bekovi

Vilijam Hečer
Frenk Robinson
Stefan Pot
Branislav Ratkovica