0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NEKI SU SPREMNI, NEKI NE: Kako su se za početak sezone pripremili Teo, Bogdan, Đorđević… (VIDEO)

Objavljeno: 25.09.16 u 23:44

Večeras su CSKA i Fenerbahče odigrali ‘generalne probe’ pred novu sezonu, dok je Aleksandar Đorđević počeo svoju eru na klupi Bajerna iz Minhena.

Počinje sezona u košarkaškim ligama, a samim tim se pažnja ljubitelja igre pod obručima usmerava kako na naše, tako i na terene širom Evrope prvenstveno gde igraju srpski reprezentativci.

CSKA iz Moskve je večeras razbio Makabi u finalu turnira ‘Gomeljski kup’ i sa 95:73: zasluženo podigao trofej. Naš Miloš Teodosić danas je bio na poštedi, dok je junak ‘armejaca’ bio Nando De Kolo sa 19 ubačenih poena.

Međutim, on je svoju formu potvrdio na prethodnim utakmicama, posebno onoj u Atini na oproštaju Dimitrisa Dijamantidisa, pa od Tea tek očekujemo nove sjajne asistencije i partije ove sezone.

Sa druge strane, Bogdan Bogdanović danas nije bio na svom nivou, te je poprilično podbacio uoči početka nove sezone. On je u finalu turnira u Zadru protiv Darušafake ostao bez poena, a na parketu je bio 22 minuta. Nikola Kalinić nije igrao zbog poznate povrede zgloba na nozi.

Fenerbahče je izgubio sa 75:65 (16:14, 24:16, 16:17, 19:18), Željko Obradović se propisno iznervirao još jednom, a najbolji u njegovom timu, ujedno i na celom meču, večeras je bio Ekpe Judo sa 23 poena.

Judo je u finišu pogađao čak i za tri poena, što nije njegova jača strana:

Aleksandar Đorđević od ovog leta vodi ekipu Bajerna iz Minhena i odlično je počeo eru na klupi Bavaraca. ‘Sale nacionale’ je večeras prvi put i zvaničnom meču vodio svoj novi tim i to uspešno, pobedom nad Oldenburgom rezultatom 83:69.

Tim iz Minhena je na ovom gostovanju predvodio Brajs Tejlor koji je ubacio 16 poena, a Redži Reding je imao 13. Vladimir Lučić je na parketu proveo 16 minuta, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter