0
AdmiralBet ABA Liga

PARTIZANOV DAN: I pobeda, i novi bratski klub…

Objavljeno: 16.09.16 u 21:43

Košarkaški klub Partizan od danas je bogatiji za jedno bratstvo. Naime, na prijemu kod gradonačelnika Trsta Roberta Dipjace, predstavnici crno-belih i ekipe Trsta potpisali su sporazum o bratimljenju dva kluba.

Delegacija Partizana u sastavu Dragan Todorić, Dušan Kecman i Nenad Čanak bili su na prijemu u Skupštini grada Trsta, a Dipjaca je imao šta da kaže o Partizanu:

– Partizan smo uvek gledali sa divljenjem, kao i igrače koji su potekli tamo, a potom postali zvezde u Evropi, u NBA… Ovaj sporazum će biti, siguran sam, izuzetno značajan za srpsku zajednicu u našem gradu.

Takođe, i Dragan Todorić je rekao da se nada da će uskoro sa reči sve preći na dela, pri tom poželevši domaćima, za koje je, u vreme dok su se zvali „Stefanelo“, igrao i Dejan Bodiroga, da se što pre vrate u Seriju A.

Nakon potpisivanja sporazuma, crno-beli su bili gosti konzula Republike Srbije, Dragana Kićanovića, ujedno i legendarnog košarkaša Partizana.

Njemu je uručen retro-dres, replika onog kojim je doneo prvu titulu šampiona, u ekipi sa Dalipagićem, Todorićem, Marićem, Latifićem, Beravsom, Kerkezom, Farčićem…

Što se tiče utakmice, Partizan je dobio susret na turniru 81:75, a najbolji strelac bio je Vilijem Hačer (21, 5/6 za tri poena), Marinković je ubacio 11, a Birčević, Majstorović i Luković po osam.

LEONARDOVA PORUKA PRED DERBI: Grobari su ovo čekali (FOTO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter