3
Košarka

FOTO: STARSPORT

PREVAZILAZI SAMOG SEBE: Teo i drugovi zadali preduboke rane, Aca ‘trica’ ponovo o Srbiji!

Objavljeno: 09.09.16 u 10:50

Izgleda da poraz u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Aleksandar Petrović nikada neće preboleti.

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske, Aleksandar Petrović, ni gotovo mesec dana posle četvrtfinala Olimpijskih igara ne može da prežali poraz od Srbije.

Hrvatska nikada u istoriji nije pobedila Srbiju, pa tako ni u Rio de Žaneiru, a popularni ‘Aca trica’ još uvek veruje da je njegova selekcija bila tako blizu trijumfa.

– Najviše se grizem zbog treće četvrtine u utakmici sa Srbijom! Odigrali smo taktički perfektno prvo poluvreme, vodili šest razlike… No, ono što se desilo u zadnjoj minuti druge četvrtine je uslovilo lošu treću četvrtinu – izjavio je Petrović za hrvatski list ‘Slobodna Dalmacija’.

MUTA NADMAŠIO ŠAPIĆA: Stigao novi odgovor Aci Petroviću

On je u tom intervjuu prokomentarisao i igru Darija Šarića u meču sa ‘orlovima’, kog je Miroslav Raduljica brutalnim zakuvacanjem potpuno obrisao sa parketa sredinom treće četvrtine.

– Mislim da je Dario pred sebe postavio prevelike zahteve. ‘Progutala’ ga je prevelika motivacija. No, meni je najvažnije što se nakon svega niko nije posvađao, nismo bili traumatizovani, niti je iko upro prstom u Šarića kao krivca. To je bilo prvo veliko četvrtfinale koje je Dario odigrao – pravda ga Petrović.

POSLE DUGO NAGAĐANJA: Srbija ostala bez jednog od najboljih košarkaša!

Ipak, posle svega, selektor ‘kockastih’ smatra da je Hrvatska napravila veliki uspeh i proglasio je za petu reprezentaciju sveta.

– Vratili smo se među velike reprezentacije, ali nas tek čekaju tri velika takmičenja. Ako su Hezonja i Šarić na ovom takmičenju kupovali iskustvo, verujem da su za godine koje dolaze dobro naučili lekciju i da im se slične stvari neće ponavljati. Sada nas respektuju i nepobedivi Amerikanci i Srbi – zaključio je Petrović, ali nije istakao da su isto tako i Srbi za njih još uvek nepobedivi.

0
0

3 Komentara

  1. Aco,zar si zaboravio,da si pre svega sportista,pa trener,u redu je što ne voliš gubiti utakmice,ali da ti bude za utehu,izgubio si od najboljih,moraš se pomiriti sa time da smo bolji,i uvek smo ćemo biti bolji.Vrlina velikih sportista je da časno podnose poraze,bez opaski priznaju kada gube.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter