0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ ISKRENO: Bez insulina i košarke ne bih preživeo!

Objavljeno: 07.09.16 u 16:18

Dupko Vujošević dane svog odmora proveo je na bolničkom lečenju  Beogradu, zbog problema sa bubrezima izazvanih višegodišnjim dijabetesom.

I pored svih zdravstbenih problema, vratio se u Limož.

– Imam dijabetes, dnevno mi je neophodna doza insulina, ali i doza košarke da bih preživeo. Na kraju sezone biće mi neophodna i transplantacija bubrega! To je u razgovoru za francuski „Popular“ izjavio trofejni trener Duško Vujošević

Veliki borac, iako mora dva puta nedeljno na dijalizu, sprema ekipu za sezonu.

– Bolest mi je bila veliki problem ovog leta. Morao sam da budem u bolnici određeno vreme kako bih se pripremio za dijalizu. Na moje iznenađenje, zdravlje mi se pogoršalo tokom prošle sezone. Neuspesi, a posebno činjenica da igrači nisu prihvatili moj način rada, emotivno su me koštali mnogo. Mislim da je sve to i dovelo do dijalize, kaže Vujošević, dodajući da uprkos svemu ni u jednom trenutku nije poželeo da digne ruke od košarke.

Limož još nije kompletirao ekipu kako bi Vujošević želio. Uz mala finansijska sredstva, posao oko angažovanja igrača usporava i činjenica da Limož nije u dva najkvalitetnija evropska takmičenja, Evroligi i Evrokupu.

– Već krajem prošle sezone Traore i Bungu Kolo su rekli da hoće da odu. Uvek sam mislio da ako igrač ne želi da bude u timu, ne treba ni da bude. Voleo bih da su neki igrači, kao Vesterman, ostali, ali bilo je nemoguće, jer je imao želju da igra Evroligu, kaže Dule, prenose „Novosti“.

Pogoršanje zdravstvene situacije trofejnog stručnjaka tokom leta izazvalo je zabrinutost u Limožu.

– Svi su se pitali da li mogu da nastavim. Ipak, ne koristim zdravstveno stanje za bilo kakve negativne ciljeve. Osećam se bolje i zahvalan sam lekarskom timu bolnice u Limožu, u kojoj idem na dijalizu, rekao je Vujošević.     

Kompletan razgovor sa Duletom Vujoševićem možete pročitati ovde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter